Gerber Nestle

Articole

282

O femeie a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a intoxicat cu ciuperci de la piață

O femeie în vârstă de 35 de ani din Ungheni a ajuns la spital în stare gravă, după ce a suferit o intoxicație cu ciuperci cumpărate din piață. Acesteia i s-ar fi făcut rău imediat după ce a gustat din mâncarea pregătită, povestește soțul revoltat de situația creată. Dânsul spune că vânzătorii de ciuperci s-au înmulțit în piață, după ultima ploaie și iată că apar și primele consecințe.

 „Cine verifică ciupercile înainte să fie puse în vânzare, din câte se cunoaște, mai întâi ar trebui să fie supuse unor analize, ori acelea sunt superficiale?”, a mai comentat bărbatul, menționând că aceeași situație se regăsește și în cazul legumelor, doar roșiile, castraveții sau pepenele verde nu de puține ori au cauzat intoxicații din cauza cantității sporite de nitrați. 

În așa cazuri dreptatea este departe de consumator, căci juridic nu mai poți demonstra de unde ai procurat produsele, după cum bine știm, vânzătorii din piață nu oferă bonuri de plată.

Cât despre poziția Direcției pentru Siguranța Alimentelor, Xenia Scutaru, medic laborant, spune că de fapt permise și testate sunt doar ciupercile crescute în sere autorizate, adică soiul champignon, iar cele de pădure sunt interzise pentru comercializare. 

Sursa: unghiul.com

Discuții