Gerber Nestle

Articole

797

În unele grădinițe din capitală este deficit de produse de igienă

În unele grădinițe din capitală lipsește până și hârtia igienică. În instituțiile de educație timpurie din sectoarele Centru, Botanica și Buiucani ale municipiului Chișinău se atestă un deficit de produse de igienă. Direcția generală educație, tineret și sport anunță că, potrivit unor calcule estimative, în prezent aceste produse sunt livrate instituțiilor preșcolare din economiile adunate în proporție de 40%.


Solicitată de IPN, purtătoarea de cuvânt a Direcției, Elena Vorotneac, a precizat că în acest an, cu titlul de excepție, din economiile adunate, Direcția a asigurat grădinițele cu produse de igienă. Direcția nu este obligată potrivit legii să facă acest lucru. Economiile au fost distribuite proporțional pe sectoare, iar acum grădinițele din cele trei sectoare menționate înregistrează un deficit de produse de igienă. Deficitul urmează să fie asigurat de către administrațiile grădinițelor, care poate implica părinții în acest sens.

Direcția a dispus să fie evaluate necesitățile per copil în instituțiile de învățământ preșcolar și, ulterior, va planifica, în bugetul municipal pentru anul 2019, resurse materiale financiare suplimentare care vor asigura acoperirea în mărime de 100% a acestor produse.

De asemenea, administrația Direcției dă asigurări că va monitoriza procesul de livrare a produselor de igienă pentru instituțiile de învățământ preșcolar.

Sursa: ipn.md

Discuții