Gerber Nestle

Articole

468

Toți cei 12 copii captivi într-o peșteră inundată au fost salvați

Cei 12 copii și antrenorul lor de fotbal captivi de două săptămâni într-o peșteră inundată din nordul Thailandei au fost salvați, au anunțat marți seara serviciile de salvare, citate de AFP."Cei 12 mistreți și antrenorul lor au fost salvați din peșteră", au anunțat comandourile marinei thailandeze, care conduc operațiunea, pe pagina lor de Facebook.

Echipa de fotbal a copiilor se numea "Mistreții".
Fiecare dintre copii a fost evacuat de cate doi scafandri profesioniști, pe un parcurs foarte dificil, cu lungi treceri pe sub apă.

Timp de mai multe zile, echipele de salvare au amânat data lansării operațiunii, în încercarea de a reduce nivelul apei din peșteră.

După nouă zile fără contact cu exteriorul și neștiind dacă vor mai fi vreodată găsiți, copiii, blocați din 23 iunie, au fost găsiți în peșteră și au putut în sfârșit să mănânce și să se încălzească.

Copiii au fost supuși unor examene radiologice și teste sanguine. Doi dintre ei, care prezentau semne de pneumonie, au primit antibiotice iar starea lor este "normală". Aceștia vor rămâne în continuare sub observație într-un spital, timp de o săptămână.

Sursa: hotnews.ro

Discuții