Tartonii

Articole

1370

Trei rețete de limonadă cu castraveți care te vor salva în această vară

Înainte să vă strâmbați cu dezgust, aflați că banalul castravete e sărac în calorii și bogat în vitamine și fibre. Iar dacă bei un suc de castravete cu unele ingrediente secrete, vei savura cel mai  răcoritor și deosebit cocktail al verii. Această băutură este ideală pentru o zi de vară toridă și are numeroase beneficii.

Limonadă cu castraveți și lămâie

Ingrediente:

  • 5 castraveți cornison (sau un castravete lung)
  • 5-6 frunze de mentă
  • zeamă de la 2 lime
  • 3-4 linguri de zahăr (sau xylitol, sau miere)
  • 200 ml apă

cantități pentru cca 4 porții

Mod de preparare:

Curăță și taie castraveții în două, pentru a le scoate semințele, iar apoi pune-i în blender cu o cană de apă. Strecoară sucul obținut printr-o sită fină și adaugă-l într-o carafă, alături de sucul de lămâie. Poți adăuga sirop de zahăr (zahăr topit în apa pusă la fiert), iar în completare apă, atât cât consideri pentru a dilua sucurile de lămâie și castraveți. Poți adăuga frunze proaspete de mentă și cuburi de gheață!

Limonadă cu castravete și mentă

Ingrediente:

  • 1 castravete
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • 200 ml zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă
  • coaja rasă de la ½ lămâie
  • 1 litru de apă
  • miere, după gust

Mod de preparare:

Adaugă în blender mentă, castravetele tăiat în sferturi și coajă de lămâie, și mixează totul până când obții o pastă fină. Strecoară pastă printr-o sită fină, pentru a elimina orice resturi de legume rămase mari. Adaugă peste zeamă de castraveți sucul de lămâie și apă, și amestecă bine. Îndulcește cu miere după gust. Păstrează limonadă la frigider până în momentul servirii.

Limonadă cu castravete și ghimbir

Ingrediente:

  • 2 litri de apă
  • 1 castravete mediu
  • 1 lămâie
  • 1 linguriță de ghimbir proaspăt ras

Mod de preparare:

Decojește castravetele, taie-l în felii subțiri, apoi introdu-l într-un recipient cu apă. Adaugă și lămâia (tăiată tot în felii subțiri), ghimbirul ras și lasă amestecul în frigider timp de șase ore, de preferabil peste noapte. Dacă este o zi excepțional de caldă, poți adăuga câteva cuburi de gheață în limonadă.

Spune prietenilor
Discuții