Tartonii

Articole

582

Cum să faci cea mai cremoasă înghețată de fistic

Cel mai iubit desert în timpul verii este înghețata. Iar dacă ești adeptul stilului de viață sănătos și nu-ți permiți să mănânci înghețată de la market, îți poți face una naturală acasă. Nu-ți va lua mult timp, iar rezultatul te va încânta.  

Ai nevoie doar de ingrediente naturale și vei obține un desert delicios și sănătos, care îi va surprinde pe cei dragi. Așadar îți propunem să încerci o rețetă delicioasă de înghetață de fistic.

Ingrediente:

  • 150 gr fistic
  • 3/4 de ceașcă zahăr brun
  • două cești de lapte
  • o jumătate de linguriță de esență de vanilie sau migdale
  • patru gălbenușuri
  • o ceașcă frișcă lichidă

Mod de preparare:

Primul pas este să decojești fisticul, care trebuie să fie cât mai puțin sărat. După care se macină fin 100 g de fistic, împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr, potrivit gustos.ro. Într-un recipient, se amestecă gălbenușurile cu restul de zahăr și esența de vanilie sau migdale. Se va obține o cremă lipicioasă, care se toarnă apoi peste lapte.

Se pune laptele la foc mic și se amestecă continuu, aproximativ 10 minute, până când compoziția devine o cremă moale. După care crema astfel obținută se lasă la răcit timp de o oră, două.

Peste crema rece se adaugă fisticul rămas, mărunțit și frișca lichidă. Amestecul se amestecă bine până se obține o cremă subțire. La final, crema se depozitează într-un recipient care se închide etanș și se pune la congelator. Când se servește, e poate adăuga fistic mărunțit.

Discuții