Gerber Nestle

Articole

1319

Îți dorești produse eco? Vino la piața săptămânală Ecolocal

Începând cu 30 iunie, toți chișinăuienii care sunt conștienți că sănătatea este direct proporțională cu ceea ce-și pun în farfurie, vor putea merge la Piața Ecolocal, pentru a-și umple traista cu produse ecologice și artizanale.

Piața EcoLocal Farmers’ Market este fondată de către un grup de voluntari și producători autohtoni, care doresc să contribuie la bunăstarea populației locale. Piața susține întreprinderile alimentare locale, fiermierii si producătorii artizani care vor comercializa produsele sale într-un format autentic.

Piața EcoLocal se va desfășura în perimetrul parcării KENTFORD, precum și în interiorul sălii de conferințe a localului, adiacentă la parcare.

Piața EcoLocal este parte integrantă a Asociației Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova.

Piața EcoLocal Farmers’ Market a fost înființată în baza următoarelor principii:

• Să pună la dispoziție produse locale cultivate ecologic si produse alimentare artizanale de înaltă calitate.

• Să educe consumatorii și să promoveze beneficiile produselor alimentare locale, ecologice și ale altor produse, care ar sprijini economia locală.

• Să se dezvolte în bază de activitate non-profit, cu susținerea participanților, a Partenerilor, a instituțiilor de stat și prin finanțări de granturi în domeniu.

Produsele disponibile la piața EcoLocal variază - de la fructe și legume, mirodenii, pâine, brânzeturi, vinuri, sucuri, apă, patiserie, ciocolată, gemuri, conserve, etc.

Zece procente din tarabele pieței EcoLocal vor fi alocate comercianților nealimentari cu produse de meștesugărit, inclusiv din lemn, tricotat, bijuterii, fotografie, pictură și altele.

Fiecare eveniment al pieței EcoLocal va promova o anumită cauză de caritate, invitând ONG-urile respective cu standuri informative.

Piața EcoLocal include un Teatru Gastronomic cu prezentări lunare (în prima sâmbătă a lunii) ale bucătarilor autohtoni și produselor de sezon prezente la piață.

Piața EcoLocal include o zonă mică de agrement pentru copii.

Piața nu va funcționa în a 5-a sâmbătă a lunii, nici în lunile ianuarie-februarie.

Pentru mai multe detalii, accesează pagina de facebook a evenimentului!

Discuții