Tartonii

Articole

822

Dulceață din petale de mac sălbatic de la Natalia Matiescu

Amatorii de dulce și de gusturi noi, pot încerca o rețetă cu totul deosebită de la Natalia Matiescu. Aceasta vă propune să încercați dulceața de maci, care are un gust specific și s-ar combina perfect cu câteva bucățele de cașcaval bun.

“…Nu știu să descriu gustul, pentru că nu am mâncat până azi nimic asemănător, dar merită tot efortul pe care l-am depus. Este o dulceață care nu se mănâncă cu lingura mare, eu aș combina-o cu un cașcaval bun, ca cel de capră de exemplu.

Nu știu nicio vrajă care ar transforma zahărul într-un produs sănătos, de asta am mers pe calea tradițională de preparare a dulcețurilor pe zahăr. Nu-mi place gustul de stevia și nu cunosc alt îndulcitor care nu ar schimba gustul produsului final. Secretul este măsura în cazul zahărului, cred eu”, a scris Natalia Matiescu pe pagina sa de facebook.

Ingrediente:

  • 200 gr petale de mac sălbatic, culese departe de oraș (se înlătură partea neagră de la petale, care este amăruie)
  • 650 gr apă bună
  • 1 kg zahăr
  • 1 lămâie
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 bățisor de scorțișoară

Mod de preparare:

Se prepară siropul din zahăr, apă, vanilie, scorțișoară prin metoda de evaporare până obțineți un sirop consistent ca mierea.

Adăugați petalele strivite cu sucul de la o lămâie și lăsați să fiarbă 15-20 de minute. Turnați și păstrați în borcan închis.

Sursa: facebook/ Natalia Matiescu

Spune prietenilor
Discuții