Cinei Bucatarul

Articole

676

Săculeți din clătite de hrișcă umplute cu carne

Astăzi îți propunem o rețetă deosebită. Răsfață-i pe cei dragi cu clătite din hrișcă umplute cu carne. E un adevărat deliciu culinar!

Ingrediente:

Pentru clătite:

100 gr de făină de grâu;
125 gr de făină de hrișcă;
2 ouă;
lingură de zahăr granulat;
1/2 linguriță de sare;
250 ml de apă;
250 ml de lapte;
2 linguri de ulei de măsline.

Pentru umplutură:

200 gr carne de vită;
1/2 ceapă;
lingură de ulei vegetal;
sare;
piper negru măcinat;
pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare:

1. Amestecă făină de grâu și făină de hrișcă. Separat, mixează ouăle, apa și laptele. Adaugă sarea și zahărul granulat. Adaugă ingredientele lichide în amestecul uscat și mixează bine până când aluatul devine omogen. Adaugă uleiul de măsline. Coace clătitele pe ambele părți, până când se rumenesc, pe o tigaie bine încălzită.

2. Într-o tigaie încălzită cu ulei vegetal, prăjește ceapa tăiată mărunt până când devine moale. Adaugă carnea tocată și las-o să se prăjească până când este gata. Adaugă sarea și piperul negru proaspăt măcinat, apoi pătrunjelul mărunțit. Lasă umplutura să se răcească puțin.

Asamblare:

Pune în fiecare clătită câte 1-2 linguri de umplutură, strânge clătita în formă de săculeț și leag-o cu un fir de ceapă verde, la fel ca în poză.

Sursa: Mamaplus.MD

Spune prietenilor
Discuții