Gerber Nestle

Articole

950

Top cele mai citite cărți de-ale lui Grigore Vieru

Marele poet basarabean, născut pe 14 februarie, a lăsat în urma sa o colecție bogată de poezii. Cele mai frumoase versuri despre mamă, copii, patrie pot fi găsite, cu siguranță, în cărțile sale.

Îți prezentăm cele mai citite cărți de-ale lui Grigore Vieru, pe care meriți să le ai și tu în biblioteca personală.

Abecedarul „Albinuța” este, fără nicio îndoială, cea mai căutată carte din librării. Nu credem că există copil care să nu fi răsfoit cartea marelui poet.

„Ghicitoare fără sfârșit” din colecția „Bucuria copiilor” – o selecție de zile mari din opera poetului, fiind o bucurie pentru micii cititori şi, totodată, un instrument de lucru pentru educatori, învăţători, elevi, studenţi. Volumul reprezintă o ediţie de lux, ilustrată cu reproduceri după lucrările pictorului Roman Cuțiuba. 

„Limpede ca lacrima” – o selecție de poezii antume, având ca subiecte patria, mama, dragostea și dorul, adevărul, destinul Basarabiei și al omului de creație, lupta pentru limba română.

În colecția „Să crești mare!” se regăsesc două cărți cu versuri ale lui Grigore Vieru dedicate  celor mai mici dintre cititori: „Mama” și „Rândunică-rândunea”. Textele sunt dinamice, vesele și ușor de memorat.

Toate aceste volume pot fi găsite pe www.edituraprut.md și www.bookstore.md cu livrare gratuită.

Discuții