Colibri

Articole

448

3 smoothie-uri bogate în proteine

Băuturile bogate în proteine sunt perfecte pentru a înlocui o masă din zi, dar și pentru persoanele care fac sport și care își doresc să slăbească câteva kilogramele. Ingredientele folosite în prepararea smoothie-urilor sunt surse importante de proteine, plus că principalul beneficiu pe care-l au este acela de a crește nivelul de energie. 

Rețetele celor trei băuturi energizante și bogate în proteine sunt:

Smoothie de migdale și cocos

Migdalele sunt sursă bogată de proteine, iar în prepararea băuturii vom folosi laptele de migdale. În schimb, cocosul conține electroliți care te mențin hidratată. 

Ai nevoie de:

  •  5 migdale
  •  100 ml lapte de migdale
  •  100 ml lapte de cocos
  •  1 lingură miere
  •  ½ lingură scorțișoară

Mod de preparare:

Zdrobește migdalele, apoi pune-le în vasul blenderului împreună cu laptele de migdale și cel de cocos. Procesează-le câteva minute. Trebuie să obții o băutură cu o textură cremoasă. Toarnă smoothie-ul într-o cană, iar la final se adaugă lingura de miere și scorțișoara pudră. Se bea imediat, de preferat dimineața înainte de micul dejun.

Smoothie de banană și cacao

Banana și cacao sunt o combinație excelentă, ele fiind surse importante de vitamine, minerale și proteine. 

Ai nevoie de:

  •  1 banană
  •  1 lingură pudră de cacao
  •  100 ml lapte/iaurt
  •  ½ lingură scorțișoară

Mod de preparare:

Pune într-un vasul blenderului banana tăiată felii, pudra de cacao, laptele sau iaurtul. Procesează ingredientele cu blenderul câteva minute. Toarnă băutura cremoasă obținută într-o cană. Presară pudra de scorțișoară pe deasupra. 

Smoothie de avocado

Avocado conține o cantitate mare de acizi grași esențiali Omega-3, fibre și vitamine.

Ai nevoie de:

  • pasta de la un avocado
  • 1 banană (tăiată felii)
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură miere

Mod de preparare:

Pune într-un vas pasta de avocado, feliile de banană, laptele și mierea. Procesează-le cu blenderul câteva minute. Vei obține o pastă cremoasă, foarte gustoasă. Se bea imediat sau cu 30 de minute înainte de micul dejun.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Discuții