Viusid

Articole

1891

Nu crește o "mimoză", lasă copilul să respire aer curat!

Aceste fotografii demonstrează schimbările globale în comportamentul mămicilor, care își plimbă copiii în timpul iernii. În anii '90, niciun părinte nu se temea să-i arate copilului "un peisaj de iarnă", iar adulții nu se înfășurau în mai multe straturi de haine. Acum vedem o imagine diferită. Căruciorul închis îi descurajează pe copii să descopere lumea în sezonul rece, să respire aer curat și, nu în ultimul rând, să se călească!

Între timp, să ne amintim cuvintele cunoscutului medic Komarovsky:

"Toți părinții ar trebui să-și amintească că atunci când copilul respiră aer curat, bronhiile și plămânii sunt eliberați de praful din casă, care se acumulează în sistemul respirator".

Și acum întrebarea este: cum, și cel mai important, ce va respira copilul tău dacă îi închizi "fereastra către lume"?

Desigur, copilului ar trebui să-i fie cald. Și trebuie să fie îmbrăcat corespunzător. Îmbrăcămintea de iarnă pentru nou-născuți ar trebui să fie naturală - sinteticele la frig vor avea efect de "sticlă". Și nu uita, mama se îmbracă prima, după care copilul. Altfel, copilul va transpira.

Deci, pregătim copilul de plimbare:

✔ primul strat. Un scutec proaspăt, body și căciuliță subțire din bumbac, precum și șosete din bumbac;

✔ cel de-al doilea strat. O salopetă închisă sau body cu mânecă lungă, flaușat. O alternativă sunt pantalonii și puloverașele fabricate din materiale similare, naturale. În loc de încălțăminte, optează pentru ciupici din blăniță;

✔ cel de-al treilea strat. O salopetă de iarnă și căciulă groasă. Alegeți material naturale, cum ar fi bumbacul sau lâna. La necesitate, adaugă și un fular;

✔ opțional/rezervă. Dacă plimbarea este programată la o temperatură mai mică de -10 ° C, atunci este recomandat să înfășori bebelușul într-o pătură.

Și amintește-ți, copilul ar trebui să simtă că este afară și nu în "seră".

Sursa: Mamaplus.MD

Discuții