Tartonii

Articole

872

File de crap cu piure de legume, o cină ușoară pentru toată familia

O cină sănătoasă și ușoară cum este cea de file de crap cu piure de legume este întotdeauna binevenită.

Ingrediente pentru file de crap cu piure de legume:

pentru file:

  • 300 grame de file de crap
  • ulei de măsline
  • 2 cepe eșalotă, feliate
  • 40 grame de ciuperci, feliate
  • 1/2 lingură de oțet de vin alb
  • 200 mililitri de zeamă de supă de legume
  • 1/2 lingură de unt

pentru piure:

  • 2 1/2 rădăcini de păstârnac
  • 60 mililitri de lapte
  • 1/2 lingură de unt

pentru usturoi caramelizat:

  • 4 cepe eșalotă mici
  • 10 căței de usturoi
  • ulei de măsline

4 pași pentru a prepara file de crap cu piure de legume:

1. Pentru a prepara usturoiul caramelizat, se curăță cepele și usturoiul. Se lasă în apă clocotită pentru 10 minute sau până când se înmoaie. Se taie în jumătăți, dacă sunt mari și se scurg bine. Se pune usturoiul într-o cratiță mică cu apă sărată care fierbe, se lasă pentru 2 minute, după care se scurge și se schimbă apă. Se repetă procesul de 4 ori și se scurge bine compoziția. Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu, se adaugă ceapa și usturoiul și se lasă până când se caramelizează.

2. Pentru piure, se curăță păstârnacul și se taie în bucăți mari. Se fierbe în apă cu sare, până când se înmoaie. Se aduce laptele la punctul de fierbere într-o cratiță și se pune deoparte. Păstârnacul se scurge bine, se pune într-un blender cu untul și parte din laptele fiert, amestecându-se până când devine omogen. Se asezonează cu sare și se păstrează cald.

3. Pentru a face sosul, se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie și se călește ceapa pentru aproximativ 5 minute sau până când devine aurie și moale. Se adaugă ciupercile și se mai lasă 10 minute, amestecând ocazional. Se adaugă și oțetul, se mai lasă 3 minute după ce ajunge iar la punctul de fierbere compoziția, se adaugă zeama de la supă, se asezonează și se mai lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Se trece printr-o sită fină compoziția, în altă tigaie, se aduce la punctul de fierbere și se adaugă untul pentru a se îngroșa sosul.

4. Peștele se curăță de oase, se clătește cu apă rece, se taie în bucăți mai mici și se usucă pe hârtie de bucătărie. Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă peștele, partea cu pielea în jos. Se condimentează cu sare și piper și se lasă 3-4 minute pe fiecare parte sau până când peștele este gata. Se servește pe un pat de piure de păstârnac cu sos și usturoi caramelizat.

Sursa: totuldespremame.ro

Spune prietenilor
Discuții