Cinei Bucatarul

Articole

2956

Rețeta puiului la cuptor care îl va face să te ceară în căsătorie

Există o rețetă de pui rumenit, despre care se zvonește că îl va face pe iubitul tău să îngenuncheze în fața ta. Nu glumim! Iată povestea rețetei, dar și cum să-l prepari.

Povestea spune că, în 1982, un editor de modă a ediției americane a revistei Glamour i-a dat asistentei sale rețeta unui delicios pui la cuptor. Aceasta l-a gătit special pentru iubitul său, iar el a cerut-o în căsătorie o lună mai târziu. Nu este clar dacă cererea a venit datorită deliciosului preparat sau relația celor doi se îndrepta către acest punct, cert este că asistenta a dat mai departe rețeta altor trei colege de la Glamour, care, la rândul lor s-au logodit după ce au preparat rețeta.

În numărul de ianuarie 2014 al revistei, rețeta a fost publicată sub numele de Engagement Chicken. De atunci, multe cititoare ale revistei au mărturisit că prepararea acestei rețete le-a adus cereri în căsătorie.

Coincidență sau nu, dar și Prințul Harry a cerut-o în căsătorie pe Megan Markle în timp ce găteau un pui la cuptor.

Adevărul este că poți să prepari această rețetă pentru cine vrei tu. Este un preparat delicios și verstail. Iată rețeta și modul de preparare.

Mod de preparare:

  1. Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Curăță bine puiul (sau cumpără unul gata curățat) și spală-l bine cu apă rece în interior și în exterior. Apoi pune-l pe un grilaj deasupra chiuvetei, cu cavitatea în jos și lasă-l la scurs două-trei minute;
  2. Tamponează ușor puiul cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta apa rămasă apoi așează-l cu pieptul în jos, pe o tavă prevazută cu gratar. Toarnă sucul de lămâie pe tot puiul, apoi adaugă sarea și piperul. Toate ingredientele trebuie puse atât în interior, cât și în exterior;
  3. Ia două lămâi întregi mai moi și, cu ajutorul unei furculițe, înțeapă-le în trei locuri diferite, apoi bagă-le în interiorul puiului. Este ok dacă lămâia rămâne puțin pe afară.
  4. Pune puiul în cuptor, în treimea superioară a acestuia. Redu temperatura la 170 de grade Celsius și lasă-l la copt, neacoperit, timp de 15 minute;
  5. Întoarce puiul cu pieptul în sus, apoi lasă-l la copt o oră, o oră și un sfert, până când carnea a ajuns la temperatura de 80 de grade Celsius. Dacă înțepi pulpa puiului cu o furculită și sucurile încep să curgă, e clar acesta este făcut;
  6. Lasă puiul zece minute înainte de a-l tăia.

TIPS: toarnă sosul de lămâie (sosul poartă numele „ia-mă de soție“) care s-a adunat în tavă peste porția de pui, apoi garnisește friptura cu ierburi și cu felii de lămâie.

Sursa: glamour.ro

Spune prietenilor
Articole similare
Discuții