Colibri

Articole

558

Quiche cu ciuperci și cașcaval de la Julia Rodnițchi

Pentru diminețile sau serile în care dorești să-ți alinți papilele gustative cu ceva deosebit, îți propunem să gătești quiche cu ciuperci și cașcaval după rețeta food-bloggeriței Julia Rodnițchi.

Ingrediente pentru aluat:

200 gr. de făină
100 gr. de unt rece
5 linguri de apă rece
un vârf de sare

Mod de preparare:

Mărunțim untul și îl amestecăm cu făina și sarea. Adăugăm apa rece și frământăm aluatul până când se omoginează!

Întindem un blat de 0,3-0,4 cm, îl punem într-o formă de copt și o găurim cu o furculiță. Coacem blatul timp de 20 de minute la o temperatură de 200 de grade. Aluatul este universal! Se păstrează la frigider până la 30 de zile!

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 gr. de ciuperci crude
  • 20-30 gr. de ulei vegetal
  • 2 căței de usturoi
  • crenguță de cimbru
  • sare, piper după gust
  • 50 gr. de mascarpone
  • 50 gr. de brânză cu mucegai
  • 50 gr. de brânză de capră: moale sau tare (poți înlocui brânza de capră, dacă nu îți place, pe oricare alta: brânză de oi, de vaci, cum ar fi feta)
  • puțină ceapă verde

Mod de preparare:

Într-o tigaie fierbinte, unsă cu unt, prăjim usturoiul zdrobit și o crenguță de cimbru! Adăugăm ciupercile, le sărăm și le pipărăm. Ciupercile trebuie să devină aurii!

În forma de copt, peste blatul de aluat, întindem 50 gr de mascarpone. Deasupra, adăugăm ciupercile prăjite și bucăți de cașcaval cu mucegai.

Presurăm brânză de capră rasă sau parmezan, dacă nu îți place brânza de capră! Mărunțim ceapa verde și o adăugăm deasupra. Punem la cuptorul încălzit la temperatura de 200 de grade, timp de 15-20 de minute, în funcție de dimensiunea tavei!

Coacem până când quiche-ul capătă o nuanță aurie. Dacă voința îți permite, las-o să se răcească un pic!

Poftă bună!

Discuții