Colibri

Articole

770

9 rețete delicioase cu dovleac de la Valerie's Food

Pentru că e sezonul dovleacului, iar acesta are numeroase beneficii pentru sănătate, ar fi bine să-l includeți în meniul vostru. După ce veți încerca aceste rețete, vă veți linge pe degete, chiar dacă nu preferați această legumă.

Lasagna cu dovleac, urdă și spanac

Ingrediente:

  • 16 foi pentru lasagna
  • 400 gr. urdă de oi
  • 3 linguri parmezan ras

Pentru umplutura de bostan:

  • 3 căni piure de dovleac
  • 300 ml. lapte cald
  • Sare și piper negru

Pentru umplutura de spanac:

  • 300 gr. spanac (tăiat mășcat)
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru sos bechamel:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri făină albă
  • 400 ml. lapte
  • 1 lingură parmezan ras
  • 1 vârf de cuțit nucșoară rasă
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Frunze de busuioc proaspăt/uscat

Modul de preparare îl găsiți pe valeriesfood.md!

Bruschette cu dovleac copt

Ingrediente:

  • 6 felii dintr-o baghetă
  • 4 linguri piure de dovleac copt
  • 80 gr. brânză moale de vaci
  • 4 ciuperci medii
  • 4 felii de bacon (tăiate subțire)
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor: 

  • Mărar

Modul de preparare îl găsiți pe valeriesfood.md

Supă cremă de dovleac

Ingrediente:

  • 500 gr. dovleac
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi medii sau unul mare
  • 1 morcov
  • 2 căței de usturoi
  • ½ litru supă de legume
  • 20 gr. unt
  • 1 lingură cașcaval topit
  • 1 lingură smântână 15-20% grăsime
  • ½ linguriță busuioc uscat
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Smântână 15-20% grăsime
  • Semințe de dovleac sau crutoane cu unt și usturoi

Modul de preparare îl găsiți pe valeriesfood.md

Burger cu carne de porc, bostan și morcovi

Ingrediente:

  • 800 gr. carne tocată de porc
  • 4 chifle din făină de secară cu semințe
  • 2 morcovi (subțiri de circa 100-150 gr. fiecare)
  • 400 gr. dovleac
  • 4 felii subțiri de mozzarella
  • Sare și piper negru
  • Ulei de măsline sau de floarea soarelui

Pentru sos de cașcaval

  • 100 gr. cașcaval topit
  • 1 linguriță muștar iute
  • 1 linguriță ardei chilli mărunțit
  • 4 linguri de apă
  • Sare

Modul de preparare îl găsiți pe valeriesfood.md!

Hummus cu dovleac copt

Ingrediente:

  • 2 căni – năut mășcat gata fiert (400 gr.)
  • 2 căni – dovleac ( 400 gr.)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lămâie
  • Paprika sau Pudră chilli
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Pentru decor:

  • Semințe de dovleac
  • Ulei de măsline
  • Paprika

Modul de preparare îl găsiți pe valeriesfood.md

Supă fină din dovleac copt

Ingrediente:

  • 1 dovleac de 1,5–2 kg.
  • 2 morcovi (circa 300-400 gr.)
  • 1 ceapă mare (circa 200 gr.)
  • 1 cățel de usturoi
  • 0.5 l. – supă de legume (de ciuperci sau de pui)
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper negru

Pentru décor:

  • Parmezan
  • Semințe de dovleac

Modul de preparare îl găsiți pe valeriesfood.md!

Ruladă de dovleac

Ingrediente:

  • ¾  cană făină albă (cernută)
  • ¾ cană zahăr
  • ½ cană piure de dovleac
  • 3 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță extract de vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
  • ½ linguriță sare
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Unt pentru a unge tava

Pentru umplutură:

  • 100 gr. cremă de brânză la temperatura camerei (Philadelphia)
  • 2 linguri unt (la temperatura camerei)
  • 1, ½ cană zahăr pudră
  • 1 linguriță vanilie
  • Coaja rasă de la o mandarină (sau ½ coaja de la o portocală)
  • ½ linguriță piure de dovleac

Pentru decor:

  • Zahăr pudră

Modul de preparare îl găsiți pe valeriesfood.md

Tartă de dovleac cu firimituri de nuci

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 gr. făină albă
  • 150 gr. unt
  • 100 gr. zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 linguriță esență de vanilie

Pentru umplutură:

  • 350 gr. piure de dovleac
  • 400 gr. lapte condensat
  • 1 ou
  • 3 gălbenușuri
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1/3 linguriță ghimbir măcinat
  • 1/3 linguriță nucșoară răzuită
  • Un vârf de cuțit sare
  • 1 linguriță esență de vanilie

Pentru firimituri:

  • 80 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri zahăr
  • 100 gr. nuci (mărunțite)

Modul de preparare îl găsiți pe valeriesfood.md

Supă de dovleac cu linte roșie

Ingrediente:

  • 500 gr. dovleac
  • 150 gr. linte roșie
  • 3 cartofi medi
  • 2 morcovi medii
  • 2 roșii decojite de coajă
  • 1 gogoșar mare
  • 1 ceapă medie
  • 1 cățel de usturoi
  • 1, 400 ml. apă fiartă
  • 2 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • Sare și piper negru

Modul de preparare îl găsiți pe valeriesfood.md!

Discuții