Colibri

Articole

4493

Cătină cu miere, o rețetă plină de antioxidanți, care-ți întărește imunitatea!

Aceste bobițe de culoarea oranj, pe care le găsiți la orice piață, sunt o bombă de sănătate. Fructele de cătină sunt pline de vitaminele A, B, E, K, dar şi de fosfor, potasiu, magneziu, fier. Acestea conțin mai mult betacaroten decât morcovul și mulți alți nutrienți benefici organismului.

Iată cum puteți prepara boabele de cătină pentru a obține un medicament mai bun decât cele din farmacie!

Ingrediente:

  • Cătină - 1 kg
  • Miere - 1 kg

Mod de preparare:

  1. Aveti grijă să cumpărați cătină curată și culeasă corect. Nu trebuie să fie lipicioasă și cu zeamă, asta înseamnă că a fost culeasă și ruptă cu mâinile. Acasă o puteți alege, să nu rămână fire de iarbă sau alte impurități.
  2. Puneți-o într-o sită sau oală cu găuri. Spălați cătina bine sub jetul de apă și lăsați-o să se scurgă bine.
  3. Cântăriți mierea.
  4. Adăugați cătina în miere. Amestecați atent cu lingura (de preferat de lemn), ca fiecare bobiță să fie unsă cu miere, dar să spargeți boabele.
  5. Puneți compoziția în borcane, apoi la frigider, acolo și se păstrează pe tot parcursul iernii și nu numai.
  6. Sucul de cătină, proaspăt presat la rece, l-am pus în pahare de plastic la congelator. La iarnă, vom face din el sirop proaspăt cu miere și limonadă.
  7. Pulpa rămasă o uscăm, pentru a face ceai din ea.

Pofta bună!

Sursa

Discuții