Gerber Nestle

Articole

12185

Mihai Stratulat: “Cum întărim sistemul imunitar la copii”

Fiecare părinte își dorește să crească un copil cât mai sănătos. De multe ori, din cauza grijii exagerate, mamele nu le permit celor mici nici să răcească, cu toate că anume atunci se formează imunitatea.

Pentru a ține bolile la distanță, medicul pediatru, Mihai Stratulat, zice că mai trebuie să-i lăsăm pe cei mici să răcească, dar să nu ne panicăm la primul strănut. Iată părerea dlui doctor despre întărirea sistemului imunitar.

„Răcelile din copilărie ajută la formarea imunității!”

Primul an de grădiniță probabil că e cel mai dificil. Micuțul permanent răcește, iar tu, nu mai știi ce să mai faci.

E bine să știi că…

„În prima lună de viață, are loc „prima încrucișare” (cresc limfocitele și scad segmentatele), proces care îi face pe copii mai vulnerabili la infecțiile virale, iar, prin urmare, micuții răcesc des.

Important! Astfel își creează imunitatea.

Acest lucru se continuă până la aproximativ vârsta de 5 ani, când are loc a doua încrucișare (limfocitele și segmentatele revin la normal). În plus, la această vârstă au deja imunitatea formată după toate răcelile din grădiniță. Ulterior, frecventează în continuare instituția de învățământ, dar nu se îmbolnăvesc atât de des.

De aceea, nu intrați în panică, bucurați-vă că răcesc, căci astfel își formează imunitatea.”

Specialistul are o rugăminte către părinți:

„NU încercați tot felul de imunostimulatoare sau imunomodulatoare pentru a întări imunitatea,  căci mai tare o slăbiți!”

Sursa: pediatrica.md

Discuții