Colibri

Articole

396

Cea mai gustoasă rețetă de castraveți marinață. Uite care e secretul!

Toamna se numără bobocii și numărul borcanelor cu gustoșenii pregătite pentru iarnă. Pentru a savura gustul intens al murăturilor, vă recomandăm o rețetă delicioasă de castraveți marinați. Aceste gustoșenii vor dispărea imediat de pe masă.

Mod de pregătire:

  1. Cântăriți 4 kg castraveți, tinerei, nu prea mari.
  2. Castraveîii care sunt mai mari îi tăiați sferturi, ceilalți, un pic mai mici, îi taiați în jumătate. Aranjați castraveții tăiați într-o cratiță.
  3. Tăiați marunt o legătură mare de pătrunjel și adăugați-o peste castraveți. Adăugați un pahar de ulei, un pahar oțet de 9% și 80gr. sare.
  4. În marinata obținută puneți un păhar de zahăr și o lingură de desert piper negru.
  5. O căpățină medie de usturoi o tăiați bucăți mărunte și o puneți tot acolo – în cratița cu castraveți.
  6. Lăsați pentru 4 – 6 ore. Ître timp castraveții vor lăsa suc – în acest amestec se vor marina.
  7. Puteți scutura cratita de câteva ori, astfel castraveții se vor amesteca.
  8. Între timp puteți steriliza borcanele (din 4 kg de castraveți ve-ți obține 9 borcănașe).
  9. Umpleți borcanele cu bucăți de castraveți. Castraveții se aranjează în borcan vertical, dacă mai rămâne loc, adăugați un strat orizontal.
  10. Umpleți borcanul cu marinată, puneți capacul și sterilizați 20-25 minute.
  11. Borcanele le puneți cu susul în jos, acoperite cu un ștergar până se răcesc.

Poftă bună!

Sursa: reteta.me

Discuții