Gerber Nestle

Articole

4522

Tarife de până la 10 lei pentru călătoria cu microbuzul în Chișinău. Iată care sunt solicitările operatorilor

Administratorii rutelor de microbuz solicită ca tariful pentru o călătorie în raza municipiului Chișinău să coste între 5 și 10 lei, față de 3 lei în prezent. Regia Transport Electric cere majorarea tarifului pentru călătoria cu troleibuzul cu un leu, până la 3 lei, iar Parcul Urban de Autobuze propune tariful de 4 lei. Un proiect de decizie în acest sens urmează să fie supus dezbaterilor publice, ca mai apoi să fie înaintat spre aprobare Consiliului municipal Chișinău, transmite IPN.

Solicitat de IPN, Lilian Copaci, șef de direcție la Direcția generală transport public și căi de comunicație, a spus că se propune și scumpirea unor categorii de abonamente, inclusiv cele pentru elevi. În același timp, se mențin gratuitățile stabilite pentru unele categorii de călători.

Pe 24 august, Direcția generală transport public și căi de comunicație a anunțat despre faptul că a fost elaborat un proiect de decizie cu privire la majorarea tarifelor pentru călătoria în transportul public din raza municipiului Chișinău. Pe parcursul lunii septembrie, urmează să fie desfășurate discuții publice, după care proiectul va fi propus spre votare în CMC.

Sursa: diez.md

Discuții