Extramed

Articole

2279

Aplicaţii utile pentru gravide şi mame moderne

Tehnologiile informaținale se dezvoltă cu pași rapizi. Așa că, dacă deții un telefon de tip smartphone, atunci pregatește-te să descarci gratuit sau contra-cost aplicații Android, destinate exclusiv gravidelor sau proaspetelor mămici. Aceste aplicații te vor ajuta să te organizezi, să înţelegi ce ţi se întâmplă, să te pregătești pentru următoarele etape. Unele sunt chiar haioase și deosebit de utile.

Vă prezentăm mai jos cele mai populare aplicații, care-ți vor da toate detalii necesare legate de tine și bebelușul tau.

1. Baby Bump Pregnancy

Este una dintre cele mai ușoare aplicații de pe piața Android. Designul plăcut și interfața prietenoasă te vor ajuta să obții informații legate de data exactă la care trebuie să naști, sfaturi și detalii despre dezvoltarea fătului și informații actualizate despre greutatea, energia și starea ta de spirit.

Aplicatia este gratuită în forma ei de bază, iar pentru o varinta Pro trebuie să platești.  

2. BabyCenter

BabyCenter a pregătit aplicația perfectă pentru sfaturi zilnice, notițe și actualizări legate de dezvoltarea bebelșului. Tot ce trebuie să faci este să introduci data la care trebuie să naști și vei primi informații specifice fiecărei zile.

Unele articole includ poze, altele filmulețe, iar în cele din urmă poți găsi chiar și rețete de gătit. Sfaturile pe care le poți primi sunt de tipul: “Nu uita de vitamina prenatală” sau “Fă ceva frumos pentru tine astazi”.            

3. Pregnancy Tracker

Aplicația îți va furniza informații zi de zi, săptămână de săptămână. În plus, vei avea ocazia de a-ți face poze în mod constant și de a crea un album foto care să-ți amintească de perioada în care ai fost însărcinată.

Designul este atrăgător, iar modul de utilizare nu este foarte complicat. Mai mult decât atât, vei avea ocazia să intri în contact cu mamici din întreaga lume care trec prin aceeași experiență ca și tine.             

4. OvuView

Nu ești încă însărcinată, dar îți dorești foarte mult să ai un copil? Aceasta este aplicația ideală. OvuView identifică semnele fertilității bazate pe temperatura corporală și indică zilele propice reproducerii.

De semenea, aplicația indica în ce moment al ciclului menstrual ești.     

5. Pregnancy Diet Calculator

Creată de o companie din Marea Britanie, aplicația contorizează în mod complet aspectele nutriționale de care trebuie să țină cont o femeie însărcinată.

Prin intermediul ei poți alege alimentele pe care le mănânci, poți vedea ce nutrienți îți lipsesc din organism și cum ai putea să-ți diversifici meniul.    

6. Toilet/Bathroom Finder

Foarte potrivită pentru viitori părinți, dar și pentru cei actuali – aplicația indică locurile în care te poți opri pentru anumite nevoi primare.

Informațiile sunt valabile pentru orice loc din lume și se bazează pe feedback-ul utilizatorilor, care pot oricând contribui la îmbunătățirea bazei de date curente.           

7. Happy Pregnancy

Happy Pregnancy îți oferă un jurnal săptămânal în care îți poți nota stările de spirit, dar și o fișă în care poți nota kilogramele în plus câștigate.

Aplicația numără, de asmenea, câte zile mai sunt până în ziua în care naști, câte lovituri îți dă bebelușul și câte contracții ai în momentul în care începe travaliul.            

8. Contraction Timer

Vremea ceasurilor și carnetelelor a apus demult. Cu toate că există o varietate largă de aplicații care îți pot număra contracțiile, aceasta este foarte ușor de folosit.

Tot ce trebuie să faci este să apeși pe un buton în momentul în care începe contracția și pe altul în momentul în care încetează.     

​                     

9. Baby Names – Boy and Girl

Cu o bază de date de peste 50.000 de nume, aplicația îți dă ocazia de a vota numele care-ți plac. Pe baza topurilor tale, ea îți va face noi propuneri.

Cu cât mai multe voturi oferi, cu atât sfaturile vor fi mai precise.

10. White Noise Baby Sleep Sounds 

Dacă bebelușul nu vrea să doarmă și aveți nopți albe, vă poate veni în ajutor această aplicație. O să puneți micuțului diverse sunele, de la sunet de aspirator, uscător de păr, valuri, ploaie, de vânt, iar micuțul o să se cufunde într-un somn adânc.

Sursa: perfecte.ro

Discuții