Viusid

Articole

1155

Trucuri eficiente: Cum să facem din apa de la robinet o APĂ SIGURĂ pentru consum

O parte din apa îmbuteliată prezentă pe rafturile supermarket-urilor este plină de germeni periculoşi. Apa plată de pe rafturile magazinelor este plină de germeni care provoacă dureri abdominale, senzaţie de greaţă, diaree. În prezent, ea este „îmbunătăţită” cu foarte multe substanţe chimice, unele ajunse accidental în ea, altele puse intenţionat, pentru distrugerea microorganismelor.

Nici apa de la izvoare nu mai este sigură, în unele cazuri fiind poluată de îngrăşăminte chimice, substanţe chimice diverse sau chiar poluanţi industriali diverşi.

Fiecare dintre noi, putem să facem din apa de la robinet o apă „îmbunătăţită”, care pe unii să îi apere de boală, iar pe alţii să îi ajute să se vindece mai repede.

Vedeți câteva metode de îmbunătăţire a apei care se pot aplica şi acasă.

Trucul 1

Se iau recipiente de sticlă (nu din plastic) şi se pun la 1 litru de apă 2 linguri de argilă. Nu se închide recipientul cu dop. Se lasă pentru 24 ore apa la temperatura camerei, apoi se poate consuma.

Observaţii: Argila va dezinfecta apa şi, în plus, va adăuga o serie de minerale care sunt utile pentru sănătate sau în tratament. Se poate folosi orice culoare de argilă (galbenă, verde, maro, roşie, etc), colectată din locuri nepoluate şi de la o adâncime cât mai mare, sau achiziționată doar din surse sigure – farmacii, magazine cu profil naturist.

Trucul 2

Într-o sticlă (nu din plastic) de 1 litru, se pun 2 morcovi spălaţi şi raşi, 1 pătrunjel şi puţină ţelină, toate rase. Se ţin în sticla neastupată şi umplută cu apă de la robinet, pentru 24 ore, la temperatura camerei. După acest interval, apa se poate consuma.

Observaţii: Indiferent de metoda aleasă, păstraţi această apă în sticle, la temperatura camerei. Nu se va consumă apă decât la temperatura corpului – nici de la frigider, însă nici prea caldă. Acest lucru este valabil îndeosebi pe toată perioada tratamentelor pe care le urmaţi.

Este bine să se consume câte 2 litri din acest fel de apă, zilnic – fără reziduul de argilă sau fără zarzavat.

Sursa: topremediinaturiste.ro

Discuții