Aqua Terra sport scholl

Articole

6637

„Sunt o gospodină rea, dar o mamă bună!” Sau de ce să te joci cu copiii e mai important decât să gătești

„Eu mi-am petrecut copilăria în pătuț, după gratii, pentru că mama mea avea foarte multe de făcut.”

Aceasta este confesiunea unei tinere, pe nume Olga, care a devenit și ea mamă, dar pentru care această noțiune nu este egală cu: gătit, spălat și curățenie, dar se rezumă la timpul petrecut cu copilul și la dragostea și atenția nemărginită pe care i-o poate oferi.

E o experiență de viață, cu care vor fi de acord majoritatea mamelor moderne: copilul este cel mai important lucru, restul se face la maximă necesitate.

Au trecut timpurile când o mamă bună era considerată cea în casa căreia nu vedeai nici urmă de praf, nicio jucărie pe jos, mâncarea caldă mereu pe masă, lenjeria de pat și hăinuțele călcate, iar copilul stând bârnă după gratiile pătuțului cu întârziere în dezvoltare.

Au trecut vremurile când mama, nereușind cu treburile casei, își trimite copilul de un an la bunici să-l crească, pentru că ei au mai mult timp și vor reuși să-i acorde atenția cuvenită.

Mamele de astăzi știu că un copil va fi fericit și dacă în casă lucrurile nu sunt la locul lor, dacă lenjeria de pat pe care doarme nu este tot timpul călcată (la fel ca și hainele lui) sau dacă astăzi va mânca supa pe care mama a făcut-o ieri, dar e la fel de gustoasă, sau dacă geamul e prăfuit și mama încă nu a reușit să-l spele. El va fi fericit, deoarece în acest timp mama se joacă cu el, îi citește, îl alintă, îl scoate la plimbare și îi oferă posibilitatea să cunoască lumea înconjurătoare.

Până la urmă, care este rostul concediului de îngrijire a copilului, cred că expresia vorbește de la sine. Copilul trebuie îngrijit, crescut, educat, iubit, iar celelalte trebuie lăsate pe locul doi. Nimeni nu-ți oferă concediu pentru curățenie prin casă, pentru spălat sau gătit, concediul trebuie dedicat copilului, acest lucru trebuie conștientizat de fiecare mamă.

Iar când mama obosește, ea are nevoie de pauză. Și nu este o rușine sau un motiv de condamnare să vrei să te odihnești de copii. O ieșire în oraș cu prietenele va readuce acasă o mamă mai relaxată, mai fericită, mai împlinită, de care copilul are nevoie atât de mult. Iar în acest timp, tata va putea fi tată, va compensa prin activități cu copilul tot timpul care este plecat la serviciu, astfel încât participarea ambilor părinți în viața copilului să fie echilibrată.

Și în concluzie, vă îndemnăm să vă rescrieți manifestul de mamă, revizuiți-vă prioritățile, uitați de stereotipuri. Femeilor, faceți copii pentru a fi fericite și ieșiți la plimbare cu ei, chiar dacă în casă nu e dat cu aspiratorul!

Sursa: eustiu.com

Discuții