Gerber Nestle

Articole

1363

Persoanele care vindeau vechituri în fața Gării au primit locuri într-o piață din apropiere

Deja de 3 săptămâni, comercianții din fața Gării Feroviare își schimbă locul pe teritoriul unei piețe din apropiere, potrivit Primăriei municipiului Chișinău. Acestora li s-au oferit locuri în piața "Agrovista" din str. Tăbăcăria Veche, 25.

Circa 300 de persoane s-au conformat solicitării autorităților de a activa în locuri autorizate, trecând să vândă în piață, pentru că acolo dispun de toate condițiile necesare pentru activitate. Și doar 20-30 comercianți sunt împotrivă.

Administrația pieței "Agrovista", deocamdată, nu percepe niciun fel de plăți de la vânzătorii de vechituri. Dar pentru viitor, s-a convenit că locul de comerț pentru pensionari și persoane social-vulnerabile să fie de 5 lei. Pentru restul vânzătorilor, plățile respective vor fi conform taxelor stabilite de administrația zonei de comerț.

În context, primarul general interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a solicitat ca noilor comercianți din piața "Agrovista" să le fie asigurate condiții adecvate, atât cele sanitare, cât și pentru activitatea comercială/depozitare și accesul în piață. 

În altă ordine de idei, Nistor Grozavu a solicitat șefului Institutului Municipal de Proiectări "Chișinău-Proiect",Pavel Cazacu, să examineze posibilitatea și locul de amplasare în capitală a unei piețe de vechituri, zonă ce există în majoritatea capitalelor europene.

Reprezentanții forțelor de ordine, în comun cu administrația publică locală, monitorizează în permanență spațiile eliberate de comercianții ambulanți, pentru a evita revenirea acestora la locurile vechi.

Pe teritoriul municipiului Chișinău activează 44 de piețe comerciale.

Discuții