Viusid

Articole

20958

Cine nu pot fi niciodată nași de botez

Multe persoane consideră că alegerea nașilor pentru copilul lor este un lucru foarte simplu, însă nu este chiar așa. Trebuie să înțelegeți că nașii ar trebui să fie responsabili pentru finul lor în fața lui Dumnezeu. Ei sunt responsabili de educația morală și spirituală.

Nașii de botez nu sunt doar prieteni foarte buni, rude sau niște cunoscuți înstăriți- aceștia sunt oamenii care vor putea deveni un exemplu bun pentru copil, părinți spirituali. Nașii sunt persoanele pe care te poți baza în clipele dificile.

Nași de botez pentru copil nu pot deveni:

  • Părinții copilului, precum și rudele cu același sânge;
  • Măicuțele și călugării;
  • Necredincioșii;
  • Persoanele care au o altă religie, și nu doar non-creștinii, dar și eterodocșii;
  • Minorii (fete sub vârsta de 13 ani și băieți sub 15 ani).
  • Oamenii bolnavi psihic și oamenii căzuți din punct de vedere moral.

Care sunt responsabilitățile nașilor de botez

Mulți nași de botez cred că datoria lor este să dăruiască cadouri de sărbători, să-și viziteze din când în când finuțul și să mențină o relație bună cu părinții copilului. Desigur, cele menționate mai sus ar trebui să se întâmple, dar aceste lucruri nu sunt cele mai importante. Nașii trebuie să petreacă timpul cu finul, citind, jucându-se, vorbind despre moralitate, dragoste și bunătate.

Înainte de a alege nași pentru copilul dvs., întrebați-vă: „Acest om se va ruga pentru copilul meu?“. Da, pentru că anume rugăciunea pentru fin este principal responsabilitate a nașilor.

Câte perechi de nași poate avea copilul?

Biserica creștină spune că copilul ar trebui să aibă un naș, dar neapărat de același sex ca și micuțul. Fata trebuie să aibă numaidecât nașă de botez, iar băiatul - naș de botez. Dar cel mai des, copiii au doi nași de botez. De asemenea, un copil poate avea mai multe perechi de nași. Dar părinții trebuie să fie conștienți că cu cât copilul va avea mai puțini nași, cu atât aceștia vor fi mai responsabili și vor lua lucrurile mai în serios.

Ce trebuie să aibă un naș la botez

  • Nașa de botez trebuie să aibă haine pentru botez și crâșma, pe care le cumpără din timp;
  • Nașul de botez trebuie să aibă o cruce și să plătească ritualul;
  • Nașii trebuie să aibă cruci la gât;
  • Nașii trebuie să cunoască “Сrezul” (este de dorit să-l memorizeze, iar dacă nu, măcar să știe să-l citească).

De câte ori de-a lungul vieții o persoană poate să fie naș de botez?

Biserica Ortodoxă nu are un răspuns clar cu privire la această întrebare. Cel mai important lucru pentru o persoană care devine naș este să țină minte că își asumă o mare responsabilitate și va fi responsabil și pentru finul său în fața lui Dumnezeu.

Fiecare persoană trebuie să cunoască măsura acestei responsabilități și să înțeleagă de câte ori își poate lua această responsabilitate asupra sa. La fiecare este individual.

Sursa: Mamaplus.MD

Discuții