TrattoriaBambini

Articole

1171

Tiramisu cu zmeură de la Julia Rodnițchi

Vreți să vă îndulciți membrii familiei cu un desert savuros? Vă propunem să încercați un deliciu răcoros, care vă va răsfăța papilele gustative!

Ingrediente:

Pișcoturi;
5 gălbenușuri de ou;
5 albușuri;
150 gr de zahăr;
125 gr de făină;
25 gr de făină de migdale.

Bateți albușurile până când obțineți o bezea și dați masa obținută la frigider. Bateți gălbenușurile cu zahăr până când obțineți o cremă pufoasă. Cerneți făina de grâu și cea de migdale. Amestecați-le ușor!

Adăugați bezeaua câte un pic și amestecați până când se uniformizează și obțineți un aluat luxuriant!

Cu ajutorul unei forme rotunde, cu diametrul de 2 cm, faceți biscuiți de 12 cm în lungime și puneți-i pe un pergament de copt. Presărați-i cu zahăr pudră. Lăsați-i să stea 10 minute, apoi presărați-i din nou cu zahăr pudră. Coaceți-i într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C, timp de 15-18 minute. Lăsați-i să se răcească!

Pentru cremă:

200 gr de frișcă infuzată cu flori de lavandă;
5 gălbenușuri de ou;
150 gr de zahăr;
1/2 păstaie de vanilie;
500 gr de mascarpone.

Pentru piureul de zmeură:

300 gr de zmeură;
50 gr de zahăr;
1/2 păstaie de vanilie.

Duceți la fierbere zmeura, zahărul și jumătatea de păstaie de vanilie. Lăsați-o să stea 10 minute. Scoateți capsula de vanilie, faceți un piureu și dați-l prin sită. Lăsați compoziția să se răcească!

Turnați frișca peste 4-5 fire de lavandă. Lăsați să se infuzeze timp de câteva ore. Strecurați!

Bateți frișca până când obțineți o compoziție moale. Dați-o într-o parte!

Pentru cremă!

Bateți gălbenușurile cu zahărul până când obțineți o cremă luxuriantă! Adăugați mascarpone și amestecați compoziția.

Asamblarea desertului:

  1. În partea de jos a paharului puneți un pic de cremă! Înmuiați biscuiții în piureul de zmeură și adăugați cremă în partea de sus!
  2. Ar trebui să aveți trei straturi de cremă și biscuiți!
  3. Decorați cu zmeură și flori de lavandă!

Poftă bună!

Discuții