Aquaterra

Articole

1573

Cum să-ţi păstrezi bronzul mai mult timp după vacanță

Odată ce ai căpătat bronzul mult dorit, singura aşteptare este ca acesta să dureze cât mai mult. De cele mai multe ori, autobronzantele şi sesiunile de solar sunt cele mai rapide căi prin care se menţine bronzul, dar sunt departe de a fi cele mai sănătoase. Iată cum îţi poţi păstra bronzul mai mult timp.

O cremă hidratantă, un gomaj delicat şi multe fructe şi legume bogate în beta caroten sunt aliaţii tăi de nădejde dacă vrei să ai o piele bronzată cât mai mult timp.

Hidratarea pielii

Dacă vrei să ai o piele bronzată toată toamna trebuie să ştii că hidratarea este cea care te ajută să nu-ţi pierzi bronzul. Foloseşte în fiecare zi o cremă puternic hidratantă. Cele mai indicate în acaestă perioadă sunt loţiunile bogate în vitamina E, unt de shea sau ulei de jojoba.

Aceste ingrediente vor menţine nuanţa ciocolatie. De asemenea, poţi încerca şi cremele speciale după soare, care prelungesc bronzul datorită unei cantităţi de agenţi autobronzanţi pe care îi conţin. 

Un gomaj delicat

Chiar dacă ţi se poate părea ciudat, ai nevoie de exfoliere dacă vrei să-ţi păstrezi bronzul. Însă, este necesară o exfoliere delicată a pielii pentru a îndepărta celulele moarte. Pe de altă parte, gomajul trebuie făcut cel mult o dată pe săptămână dacă vrei să ai o piele fină şi bronzată.

Renunţă la băile lungi şi fierbinţi

Dacă eşte genul care adoră să stea în cadă cu orele, trebuie să renunţi la acest obicei şi să te reorientezi către duşuri scurte şi călduţe. Apa fierbinte nu face altceva decât să înmoaie pielea şi s-o exfolieze, ceea ce duce la pierderea bronzului tău.

Ajutor din farfurie

Fructele şi legumele bogate în beta caroten îţi vin şi ele în ajutor. Introdu în alimentaţia ta morcovii, caisele, afinele, fructele de pădure, spanacul, pătrunjelul, cartofii dulci sau pepenele galben. Cu ajutorul lor pielea ta va fii pentru mai mult timp arămie. 

Uită de epilatul cu ceară

Prin epilarea cu ceară îndepărtezi nu numai firele de păr nedorite ci şi un strat superficial de piele. Cu alte cuvinte, bronzul tău mult dorit. De aceea, este indicat să renunţi la acaestă metodă de epilat să să încerci cremele epilatoare sau aparatele electrice.  

Sursa: www.eva.ro, www.adevarul.ro

Discuții