Gerber Nestle

Articole

8639

O tânără din Fălești ar fi fost lăsată să-și nască singură copila moartă: „Pe pat am născut. Celelalte paciente s-au întors cu spatele”

O femeie de 25 de ani din Călugăr, Fălești, acuză medicii de la un spital din Bălți că nu a fost asistată de nimeni la naștere și a fost nevoită să nască singură bebelușul decedat deja chiar pe patul din salon.

Potrivit ProTV, pentru Olga aceasta a fost a doua sarcină și a hotărât să meargă în satul natal în ultimele săptămâni de sarcină, întrucât viața din capitală o costa prea scump. Acolo a mers la medicul de familie, pe care l-a rugat să o pună la evidență - lucru care nu s-ar fi întâmplat.

„Sunt la a doua sarcină și sunt mult mai responsabilă. Am un băiat acasă, iar fetița am așteptat-o mult cu soțul, a fost foarte dorită”, spune Olga pentru sursa citată.

Ulterior, femeia s-a adresat la medicul din sat cu inflamații și i-a cerut să-i măsoare tensiunea. Medicul, Elena Guțu, întrebată de reporterul Protv dacă știe că e obligată să măsoare tensiunea pacientei, a răspuns „- Sincer, nu m-am gândit la asta”. 

Peste 4 zile după această întâmplare, femeii i s-a făcut mai rău și a fost tranportată de urgență la Fălești, apoi la Bălți. Aici, drama tinerei mămici s-a amplificat, întrucât, susține femeia, ar fi fost lăsată să-și nască fetița deja moartă de sine stătător.

„Am început a implora, vă rog, veniți să mă ajutați că nasc copilul și nu m-au crezut. Pe pat am născut, cu toate că nu se naște pe pat, celelalte două paciente s-au speriat, au început, a plânge, s-au întors cu spatele.”

Medicii care trebuiau să asiste la naștere nu au putut fi găsiți: unul ar fi plecat peste hotare, iar altul nu era la serviciu. Și directorul maternității ar fi în concediu, iar un șef de secție a spus, în spatele camerelor, că nimeni din spital nu știe dacă femeia a fost asistată la naștere.  

Olga a depus o plângere la poliție și urmează să se adreseze și la Ministerul Sănătății.

De menționat că rezultatele expertizei medico-legale au arătat că bebelușul a murit asfixiat din cauza că mama a avut tensiunea prea mare, ceea ce a împiedicat ca oxigenul să ajunga la copil.

Sursa: Protv.md 

Discuții