Aquaterra

Articole

1605

Machiajul pe timp de caniculă: 6 trucuri pentru un machiaj ultra-rezistent

Vremea caniculară ne dă mari bătăi de cap, însă machiajul ar trebui să fie ultima ta grijă. Dacă urmezi aceste 10 sfaturi, machiajul tău va fi ultra-rezistent și pe timp de caniculă!

Sezonul cald reprezintă o adevărată provocare atunci când vine vorba de machiaj – acesta se întinde, rezistența îi scade și ajunge să arate destul de inestetic.

Principala provocare adusă de caniculă este transpirația, care amenință orice produs pudrat de pe tenul nostru și ne face să ne atingem constant pielea.

Reguli pentru un machiaj rezistent pe timp de caniculă

Machiajul pe caniculă trebuie să urmeze câțiva pași esențiali, care să îi consolideze rezistența, dar să fie și blând cu tenul nostru.

  1. Nu îți încărca inutil fața cu produse greoaie. Machiajul de vară trebuie să fie cât mai discret, iar formulele cât mai lejere. Tenul nostru face față destul de greu la excesul de sebum, iar dacă nu poate respira din cauza stratului aplicat pe ten, pericolul blocării porilor este și mai mare. Rezultatul? Erupții și acnee.
  2. Folosește produsele ultra-rezistente doar în cazurile necesare. Această rezistență vine cu un preț: produsele de acest gen tind să încarce destul de mult tenul și nu sunt indicate pentru uz zilnic. Dacă ai o petrecere sau un eveniment special, normal că îți dorești ca machiajul să reziste și vei folosi cele mai rezistente produse din neseserul tău, însă pentru machiajul zilnic stai departe de ele.
  3. Ține tot timpul aproape un spray revigorant. O apă termală sau un spray hidratant nu ar trebui să lipsească din geanta ta. Vor fi ca o gură de aer proaspăt atât pentru tine, cât și pentru tenul tău, reușind să îi reducă temperatura pentru o clipă.
  4. Prinde-ţi părul pe caniculă. Firele de păr care se lipesc de faţa deja umedă în zilele caniculare nu fac altceva decât să-ţi strice şi mai tare machiajul. Iar transpiraţia din jurul liniei părului se extinde apoi către zona feţei, punându-ţi machiajul în pericol. Pe de altă parte, nevoia de a-ţi trece mâinile prin păr îţi înacarcă degetele cu sebum, substanţa uleioasă secretată la nivelul scalpului, pe care o transferi apoi pe faţă la fiecare atingere.
  5. Foloseşte un balsam de buze cu factor de protecţie solară, înainte de ruj. Acesta va emolia buzele şi le va oferi acea peliculă de protecţie necesară atacului razelor UV. Acestea pot să afecteze foarte tare zona delicată a buzelor, acolo unde pielea este foarte sensibilă şi predispusă la arsuri, deci nu ignora acest sfat!
  6. Foloseşte mascara şi creion dermatograf rezistente la apă. Din cauza căldurii, creionul dermatograf de tip khol se poate întinde, rezultatul fiind un machiaj deja distrus până la jumătatea zilei. Optează pentru un creion şi o mascara cu formulă waterproof, ca să nu ai parte de surprize neplăcute.

Îți urăm o vară frumoasă, cu un machiaj cât mai rezistent!

Sursa: www.glamour.rowww.eva.ro

Discuții