Gerber Nestle

Articole

562

Vom plăti mai mult pentru evacuarea deșeurilor din Capitală

Chișinăuienii vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru evacuarea gunoiului. Consiliul Municipal a decis ieri majorarea tarifului lunar de la cinci lei şi 60 de bani până la nouă lei şi 25 de bani pentru locatarii blocurilor. Și mai mult vor scoate din buzunare cei care locuiesc în case private. Aceștia vor plăti nu 11 lei şi 20 de bani, ci 18 lei şi 50 de bani. 

Consilierii municipali au susținut propunerea viceprimarului Nistor Grozavu, care a declarat anterior despre necesitatea de a majora tarifele la evacuarea deșeurilor menajere din curțile blocurilor de locuit  pentru a asigura profitabilitatea serviciilor municipale competente.

Reprezentantul Primăriei a citat pentru comparație tarifele la evacuarea gunoiului în alte orașe din Moldova și țările vecine. Spre exemplu, locuitorii orașului Bălți plătesc 16 lei și, respectiv, 26 de lei. El a anunțat, de asemenea, valoarea serviciilor de evacuare a deșeurilor în orașele din țările vecine: în București – 36 de lei, Sibiu, Iași și Timișoara – aproximativ 52 de lei, Bistrița – circa 16 lei. Nistor Grozavu a opinat că această decizie „nu va lovi mult buzunarele cetățenilor”.

Totodată, groapa de gunoi de la Țânțăreni va fi reamenajată, iar gunoiul din capitală ar putea fi depozitat acolo. Municipalitatea va oferi aproape 40 de milioane de lei pentru construcția unor diguri și a unei stații de epurare. Mai mult, 10 milioane de lei urmează să ajungă sub forma de compensații locuitorilor pentru prejudiciul creat. 

Sursa: Mamaplus.MD

Discuții