Aquaterra

Articole

1712

TEST: Stabilește coeficientul chimiei sexuale dintre voi

Acest test a fost elaborat de Dr. Barbara De Angelis și vă va ajuta să identificați cât de atrași sunteți din punct de vedere sexual de partenerul vostru. Nu determină cât de fericiți sunteți în viaţa sexuală, pentru că de fapt măsoară cum vă simţi în legătură cu atracţia sexuală a partenerului şi nu abilitatea sau frecvenţa de a face sex.

Vă recomandăm să fiți sinceri atunci când veți răspunde, cu cât vei înţelege mai bine relaţia voastră, cu atât șansele de a suferi se reduc. Citiți fiecare item şi întreabați-vă cât de bine este descris ceea ce simţiți.

 • Dacă simţiți mereu acest lucru, acordați 4 puncte.
 • Frecvent, acordaţi 3 puncte.
 • Uneori, acordaţi 2 puncte.
 • Foarte rar, acordaţi 1 punct.
 • Dacă nu simţiți acest lucru, acordaţi 0 puncte.

Să începem testul!

 1. Îmi place cum partenera/ul mea/meu arată când este îmbrăcat/ă.
 2. Îmi place cum partenera/ul mea/meu arată dezbrăcat/ă.
 3. Îmi place senzaţia de atingere a pielii a partenerei/ul mele/meu.
 4. Îmi place cum partenera/ul mea/meu miroase.
 5. Îmi place cum partenera/ul mea/meu este la gust.
 6. Îmi place cum partenera/ul mea/meu mă ţine în braţe.
 7. Îmi place cum partenera/ul mea/meu mă sărută.
 8. Îmi place cum partenera/ul mea/meu mă atinge atunci când nu facem sex/dragoste.
 9. Îmi place cum partenera/ul mea/meu mă atinge atunci când facem sex/dragoste.
 10. Abia aştept să fac sex/dragoste cu partenera/ul mea/meu.
 11. Când mă gândesc la idea de a face sex/dragoste cu partenera/ul mea/meu simt excitare.
 12. Simt excitare sexuală atunci când corpul partenerei/lui mele/meu este presat de corpul meu.
 13. Când nu fac sex/dragoste cu partenera/ul mea/meu pentru o perioadă mai îndelungată îmi lipseşte.
 14. Îmi place cum partenera/ul mea/meu îşi mişcă corpul.
 15. Eu cred că partenera/ul mea/meu este sexy.

Scor total:

Dacă ați acumulat între 50-60 de puncte: Sunteți foarte atrași de partener/ă şi vă excitați foarte uşor. Fiți atenți la compatibilitate în alte sfere ale relaţiei voastre. Chimia sexuală dintre voi este atât de puternică, încât riscați să deveniți victimele înamorizării în cazul în care relaţia nu este bine echilibrată şi pe celelalte aspecte. Atrageți atenţia la itemii la care aveți un scor mai scăzut.

36-49 de puncte: Vă simţiți atrași în mod natural de partenera/ul cu care sunteți în relaţie, dar sunt unele probleme care interferează cu abilitatea voastră de a primi plăcerea sexuală. Chimia sexuală în sine nu este o problemă, dar ar putea fi anumite resentimente sexuale care afectează apropierea voastră sexuală.

21-35 de puncte: Posibil nu vreți să recunoaşti, dar nu sunteți cu adevărat și de partenera/ul cu care sunteți în relaţie. Posibil niciodată nu ați fost suficient de compatibili sau problemele cu care vă confruntaţi în relație au diminuat dorinţa sexuală. Ar fi bine să vă întrebați ce vă motivează să rămâneți în această relaţie. Vă este convenabil? Vă este frică că nu veți găsi pe cineva mai bun? Încercați să vă protejați partenera/ul sau copiii? Dacă nu sunteți satisfăcut sexual în această relaţie, încearcați să apelați la ajutor profesionist pentru a învăţa cum să regăsiti pasiunea în relaţia voastră.

0-20 de puncte: Partenera/ul nu vă excită! Probabil nu mai simţiți nimic şi încerci să o /îl eviţi la maximum. Posibil aveți o stimă se sine scăzută şi credeți că asta este ceea ce meritaţi sau poate sunt anumite blocaje sexuale din cauza unei traume din trecut. Meriți să fiți mai fericiți!

Este important să accentuăm că, acest test nu măsoară compatibilitatea generală, ci doar cât de atrași sunteți de partenera/ul cu care sunteți în relaţie.

Puteţi să aveți un scor înalt la acest test (50-60 de puncte), dar relaţia în care sunteți să fie una toxică.

În același timp, puteți să aveți un scor mediu (36-49 de puncte), dar să fiți într-o relaţie armonioasă, care se confruntă uneori cu mici dificultăţi emoţionale sau sexuale.

Dacă aveți un scor foarte scăzut (0-35 de puncte), nu manifestați suficientă atracţie sexuală faţă de partener pentru a avea o viaţă sexuală satisfăcătoare şi o relaţie romantică, atunci lucrurile nu se vor schimba de la sine. Este important să vă focusați pe satisfacerea necesităților personale și să vă cunoașteți mai bine. În astfel de cazuri trebuie să vă adresați la un specialist. 

Sursa: Mamaplus.MD

Discuții