Extramed

Articole

7069

Alimentul pe care multe gravide îl consumă, dar nu ştiu că le este interzis!

Însă ceea ce nu ştiu multe gravide este faptul că ar trebui să evite consumul acestui aliment pe perioada sarcinii. Specialiştii declară că femeile însărcinate şi copiii nu ar trebui să consume brânza cu mucegai.

Unul din motove este faptul că acest sortiment de brânză conţine multă tiramină, o substanţă rezultată în urma procesului de fermentaţie, ce poate declanşa alergii şi risc înalt ca bebeluşul să dezvolte astm, iritaţii oculare, lăcrimare excesivă, sinusită, candidoză şi mai multe tipuri de probleme respiratorii, scrie unica.md.

Un studiu a scos la iveală că aproape jumătate dintre copiii cu rinită alergică au fost depistaţi pozitiv la testele cutanate de alergie, la mai multe feluri de mucegai. Aceste afecţiuni sunt însă o categorie de boli tratabile, care nu pun viaţa în pericol.

Pe de altă parte, brânza cu mucegai comportă o probabilitate mai mare să conţină Listeria, o bacterie care la persoanele sănătoase, inclusiv la gravide, rar dezvoltă boala, însă care poate fi fatală pentru făt sau nou-născut.

Sursa: www.realitatea.net

Discuții