Trattoria della nonna

Articole

1084

3 deserturi delicioase cu căpșuni

Căpșunile deja pot fi găsite la un preț destul de accesibil atât în supermarketuri și la piețe, cât și în grădina bunicii. Tocmai de aceea, am decis să vă prezentăm 3 deserturi delicioase cu acest fruct, pe care le puteți face acasă. Am selectat cele mai apetisante rețete de la food bloggerii autohtoni și vi le punem pe tavă. Nu vă rămâne decât să experimentați!

Prăjitură cu căpșuni și mentă de la Julia Rodnițchi

Ingrediente:    

  • Pentru aluat:
  • 200 g de făină;
  • 100 g de unt;
  • 5 linguri de apă rece.
  • Pentru umplutură:
  • сăpșuni;
  • mentă;
  • zahăr;
  • vanilie;
  • 1 lingură de amidon de porumb.

Mod de preparare:

Amestecați făina, untul și apa rece până când obțineți o masă omogenă. Întindeți aluatul și puneți-l în forme mici pentru prăjituri. Puneți în aluat umplutura de căpșuni, apoi coaceți compoziția timp de 25-30 de minute la temperatura de 200 grade C.

Tartă cu căpșuni și cremă de vanilie de la Valeria Țurcan

Ingrediente:

  • 1 kg de căpșuni (de mărimi medii);
  • 3 linguri de gem de caise (sau oricare altul).
  • Pentru aluat:
  • 300 g de făină;
  • 150 g de unt;
  • 100 g de zahăr pudră;
  • 1 linguriță de esență de vanilie;
  • 1 ou.
  • Pentru cremă:
  • 500 ml de lapte;
  • 150 g de zahăr;
  • 50 g de făină;
  • 4 gălbenușuri;
  • 1 linguriță de esență de vanilie.
  • Pentru decor:
  • mentă

Mod de preparare:

  1. Turnați laptele într-o cratiță și puneți cratița la foc mic, trebuie să duceți laptele doar până la punctul de fierbere.
  2. Între timp, puneți gălbenușurile într-un bol încăpător, turnați peste ele zahărul și bateți bine până când devin lucioase și spumoase, apoi adăugați făina și încorporați-o cu celelalte ingrediente.
  3. Luați laptele de pe foc și turnați 1/3 din cantitate peste crema de ouă. Mixați rapid în compoziție (ca să nu reușească să se gătească ouăle), după ce laptele cu crema de ouă s-a încorporat, turnați această compoziție înapoi în cratiță (peste 2/3 de lapte rămase) și mixați. Întoarceți crema la foc mic continuând să amestecați cu telul. Când crema începe să se îngroașe, mai amestecați-o la foc încă 2 minute. Stingeți focul, turnați în cremă esența de vanilie și mai amestecați puțin. Apoi turnați crema într-un bol și acoperiți-o cu folie alimentară pentru a evita formarea unei pelicule/cruste deasupra. Lăsați crema să se răcească la frigider pentru 2-3 ore.
  4. Între timp, ocupați-vă de aluat: În bolul unui blender turnați făina, untul, zahărul pudră, puneți capacul și mixați bine. După care scoateți capacul, spargeți un ou, turnați puțină esență de vanilie și mai mixați un pic până se prinde aluatul.
  5. Răsturnați aluatul pe masa pudrată cu făina și întindeți-l în forma unui cerc.
  6. Aranjați aluatul într-o formă cu fund detașabil de 28 cm, întindeți-l uniform pe toată suprafața și pe margini. Îndepărtați excesul de aluat și puneți tava la frigider pentru 30 de minute. Apoi, înțepați cu o furculiță baza și marginile, iar peste aluat puneți o bucată de foaie de aluminiu și presărați deasupra boabe de fasole (aceastea vor împiedica baza aluatului să crească și să nu se micșoreze marginile în timpul coacerii). Puneți aluatul la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C pentru 10 minute, după care scoateți-l din cuptor și îndepărtați foaia de aluminiu împreună cu fasolele. Puneți aluatul din nou la cuptor și mai coaceți-l circa 15-20 de minute sau până devine auriu.
  7. Lăsați aluatul să se răcească și începeți să asamblați tarta: tăieți căpșunile în două, apoi ungeți baza tartei cu gem de caise. Întindeți deasupra crema de vanilie și la sfârșit decorați pe toată suprafața cu căpșuni.
  8. Puneți gemul de caise la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, după care ungeți fiecare căpșună cu o perie de patiserie pentru a le face mai lucioase. Lăsați tarta la frigider pentru 2-3 ore.

Desert răcoritor de vară cu căpșuni de la Liuba Florica

Ingrediente:

  • 250 g de căpșuni;
  • 250 g de mure(pot fi și înghețate);
  • 200 g de pișcoturi pentru Tiramisu;
  • 200 g de brânză Mascarpone;
  • 200 g de frișcă de 35% grăsime;
  • 2-3 linguri zahăr pudră;
  • 5 frunze de busuioc verde;
  • 1-2 linguri de miere de albini;
  • ½ limetă;
  • ¼ linguriță esență de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Pentru a pregăti crema de mascarpone, puneți frișca într-un bol și mixați-o până când frișca începe să capete o textură cremoasă. Apoi, adăugați zahărul pudră și continuați să mixați totul până când zahărul se încorporează. *din motiv că eu prefer deserturile mai puțin dulci, adaug mai întâi 2 linguri de zahăr pudră, după care gust amestecul. În cazul în care nu e suficient de dulce, mai adaug zahăr pudră după gust.
  2. Acum e momentul să adăugați brânza mascarpone și esența de vanilie și să amestecați crema cu telul aproximativ 1-2 minute. Crema de mascarpone este gata. *la această etapă nu utilizați mixerul, pentru a evita întărirea cremei prea mult.
  3. Pentru a prepara sosul de busuioc, în cana blenderului puneți mierea de albini, stoarceți sucul limetei și adăugați frunzele de busuioc, după care mixați ingredientele timp de aproximativ 2 minute sau până când obțineți un sos semi-lichid.
  4. La această etapă, puteți începe asamblarea desertului răcoritor de vară. Vom asambla desertul în straturi, în 4 pahare de desert.
  5. La fundul paharelor, puneți un strat de fructe. Deasupra fructelor așezați un strat de pișcoturi fărâmițate cu mâinile. Apoi, acoperiți-le cu un strat de cremă de mascarpone. După care, turnați 2 lingurițe de sos de busuioc. Urmărind aceeași consecutivitate, umpleți paharele. Decorați desertul cu o jumătate de căpșună cu tot cu frunzuliță și codiță.
  6. Desertul răcoritor de vară cu sos de busuioc este gata și se servește după ce stă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Poftă bună!

Sursa: Mamaplus.MD

Spune prietenilor
Articole similare
Discuții