Aquaterra

Articole

3410

Cum să te îmbraci la Balul de Absolvire. Sfaturi de la designerii autohtoni

Balul de Absolvire reprezintă un moment unic în viaţă, în care vrei să impresionezi şi să ieşi în evidenţă. Nimic mai greşit. La acest eveniment nu trebuie să te manifești prin opulenţa vestimentaţiei, ci să emani eleganţă şi stil. 

Am cules câteva reguli de la designerii brandurilor autohtone de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi ținuta, pentru a rămâne cu amintiri frumoase pentru tot restul vieţii.

Brandul EHO

Nu te grăbi să te maturizezi. Rochiile mulate cu decolteu adânc sau cu spatele extra descoperit nu caracterizează o ținută perfectă pentru Balul de Absolvire.

Te afli acum în perioada de tranziție, de la copilărie la maturizare, care durează foarte puțin. Savurează acest moment!

Ținutele foarte scurte nu sunt o opțiune pentru tine. EHO îți sugerează să optezi pentru o rochie lungă, dacă vrei să fii regina balului.

Îți recomand să alegi din culorile deschise precum roz pal, roz fucsia, mentă, și toate nuanțele pastelate, care îți vor atribui aerul unei flori firave. În niciun caz ținuta ta nu trebuie să fie de culoarea albă, neagră sau din gama bordo.

Formele aerate, mult șifon sau plasă, orice tip de mătase, crep sau tafta te vor încadra perfect în povestea Balului de Absolvire. Excesul de dantelă, de asemenea, face parte din categoria tabu, pentru că oferă un anumit statut care nu se încadrează în ținuta unei tinere absolvente.

Doar în cazul unei rochii simple, poți accesoriza ținuta cu un colier sau o pereche de cercei, dar regula spune că aceștia nu trebuie să fie grei. Ai nevoie de cât mai puține accesorii pentru a te simți într-o armonie perfectă.

Brandul Mallena

Este important ca rochia să nu aibă mai mult de două accente (poate fi ori un decor la nivelul taliei, ori în partea de jos, ori la nivelul umerilor). Nici într-un caz nu alege o rochie care are și mărgele, și flori, și pietre, și volane, și fundiță.

Fiecare tânără trebuie să-și cunoască avantajele și dezavantajele siluetei ca să-și poată alege ținuta potrivită. Dacă ai umerii lați și mâinile plinuțe, optează pentru o rochie care să le acopere sau pentru una asimetrică. Dacă ai sânii mici, dar picioare frumoase și îngrijite, alege o rochie  cu volănașe în zona pieptului și cu un șliț îndrăzneț. Minionele pot purta rochii mini sau midi, dar și ținute cu un decor vertical, care va alungi vizual silueta.

Un alt aspect important este să nu te concentrezi la tematica unei nunți. Multe fete nu cunosc limitele și arată cade la prezentarea lui Elie Saab sau Zuhair. Mallena îți recomandă să ai măsură în toate!

Brandul Zoya LSB

Dacă vrei să fii relaxată și să primești plăcere de la eveniment, atunci pe lângă aspectul estetic, ținuta trebuie să fie confortabilă. Nu există nimic mai plăcut și mai frumos decât o fată într-o rochie care “respiră” libertate!

În plus, îți sugerez să atragi atenția la practicitatea ținutei. Vezi dacă vei putea asorta haina cu un sacou masculin sau cu o pereche de adidași, asta ar însemna că vei putea purta rochia și în alte zile.

Alege o haină pe care nu-ți va fi rușine să o îmbraci, nu repeta experiența Anastasiei Fomenko, o tânără din Dnipropetrovsk, care a venit la Balul de Absolvire în sutien și în pantaloni scurți, încercând să imite o ținută din colecția D&G din anul 2012.

Cam asta am vrut să-ți spun… ah, da, dacă vrei să afli „Ce este la modă în acest sezon?“, am întotdeauna un singur răspuns, la modă este ceea ce ți se potrivește!

Sursa: Mamaplus.MD

Discuții