Trattoria della nonna

Articole

468

Pateu din ficat de curcan

  1. Pe tigaie prăjim baconul tocat. Adăugămceapatăiată mărunt șiusturoiulzdrobit. Sotăm compoziția din tigaie câteva minute la foc mediu. Turnam coniacul și mai lăsăm un minut pe foc. Lăsăm să se răcească. 
  2. Ficatul spălat il tocăm prin blender, adăgam compoziția din tigaie și omogenizăm totul în blender. Trecem apoi printr-o sită și incorporăm gălbenușurile (tot cu ajutorul blenderului). Condimentăm și adăugăm frișca. 
  3. Porționăm în borcănașe curate și uscate, închidem bine capacul (vedeți borcănașul în imagine). 
  4. Încălzim rola la 130 grade Celsius. Punem borcanele întrun vas termic adânc și turnăm apă clocotită cît cuprinde borcanele. Vasul cu borcanele în apa clocotită se pune în rolă și se lasă 90 de minute. După, se răcește cel puțin 8-9 ore (compoziția trebuie să se stabilizeze). Se poate păstra la rece până la 30 de zile în stare ermetică. 
  5. E un produs bun de luat la drum, picnic.

Să aveți poftă!

Rețetă si foto: Julia Rodnitchi

Discuții