Colibri

Articole

12598

Scoate-le din alimentație! 10 cele mai nocive alimente care pot cauza cancer

Le folosești în alimentație, dar nu ți-ai dat seama că de fapt acest alimente sunt extrem de nocive. Mai mult, unele dintre aceste produse ar putea favoriza apariția cancerului.

Iată 10 alimente pe care urgent trebuie să le scoți din alimentația zilnică:

1. Alimentele modificate genetic

Studiile din ultimii ani au demonstrat că toate alimentele modificate genetic duc la apariția cancerului. Având în vedere acest lucru, se recomandă să consumi pe cât posibil alimente organice, provenite din culturi proprii sau procurate de la fermieri și cultivatori locali și de încredere.

2. Carnea procesată

Carnea la conservă, crenvurștii, hamburgerii, șunca și toate tipurile de alimente pe bază de carne procesată conțin conservanți chimici care le fac mai apetisante și le prelungesc durata de păstrare. Toate acestea conțin nitrat de sodiu și nitrit de sodiu, aditivi care sunt corelați în mod direct cu apariția cancerului, în special a cancerului de colon.

3. Popcornul preparat la microunde

Ambalajele pentru popcorn sunt, de regulă, ticsite de substanțe chimice care pot cauza probleme de infertilitate. În plus, acestea se fac responsabile în mod direct pentru apariția cancerului pulmonar, testicular, hepatic și pancreatic. Ca sa sintetizăm pe scurt: EVITĂ-LE!

4. Sucurile acidulate

Zahărul, coloranții sintetici și chimicalele din compoziția sucurilor răcoritoare carbogazoase din comerț provoacă, și ele, cancer. Înlocuiește-le cu sucuri naturale!

5. Băuturile și sucurile dietetice

„Dietetic” nu înseamnă „sănătos”. Și alternativele dietetice ale sucurilor abundă în îndulcitori artificiali și aspartam, care nu numai ca încurajează apariția cancerului, și pot duce inclusiv la defecte congenitale.

6. Uleiuri hidrogenate

Acestea sunt folosite pentru a conserva alimentele procesate și pentru a le prelungi durata de valabilitate. Atunci când sunt ingerate, ele modifică structura membranelor celulare ale corpului, și în niciun caz în bine.

7. Fructele din supermarket

Fructele precum strugurii, merele și mai toate celelalte fructe de supermarket nu sunt de proveniență organică. Nu te lăsa înșelată de etichete, mai toate sunt tratate cu pesticide, care se fac responsabile pentru apariția multor formațiuni tumorale.

8. Fain albă rafinată

Surplusul de carbohidrați din faina rafinată este responsabil pentru apariția cancerului mamar și încurajează creșterea și răspândirea multor altor tipuri de celule canceroase.

9. Somonul din crescătoriile piscicole nu conține vitamina D

Somonul de crescătorie este trecut pe lista neagră a alimentelor cauzatoare de cancer, întrucât substanțele ignifuge, agenții cancerigeni, antibioticele, PCB-urile (bifenili policlorurati) și pesticidele cu care este tratat nu face altceva decât să contamineze carnea acestui peste, altfel „deosebit de sănătos”.

10. Zahărul rafinat

Creste ușor nivelul de insulină din sânge și, de asemenea, reprezintă o sursă de energie pentru celulele canceroase. Îndulcitorii bogați în fructoză, ca de exemplu, siropul de porumb cu conținut crescut de fructoză (HFCS) s-au dovedit a fi o sursă de energie ideală, dar nu pentru corp, ci pentru celulele canceroase, al căror metabolism și a căror proliferare beneficiază din plin de pe urma ei. 

Sursa: Mamaplus.MD

Discuții