Viusid

Articole

763

Ajută-l pe Sandu Puiu să meargă din nou!

La doar 12 anișori, Sandu nu se mai poate bucura la maxim de copilărie. Din luna noiembrie a anului 2016, băiatul prezintă tulburări de mers, suferă de sindromul neuroendocrin și osteoalgic.

În luna decembrie a anului 2016, copilul a fost spitalizat în secția neurochirurgie a Institului Mamei și Copilului, apoi a fost transferat în secția ortopedie cu diagnosticul fractură prin tasare la nivelul TH12, L4.

Specialiștii presupun că Sandu Puiu ar putea avea Diagnoza Friedrich Ataxia. Din statistica medicală, unul din 50 de mii de oameni are această maladie, care poate fi depistată în urma simptomelor pacientului și a testelor genetice, care nu se fac la noi în țară.

Copilul are dureri mari de spate și picioare și nu se poate deplasa. Își petrece tot timpul în spital sau acasa, unde îl vizitează profesorii și prietenii. Băiatul are un singur vis, să meargă ca înainte. De când stă în pat, a descoperit că îl pasionează pictura.

În luna decembrie, a avut o expoziție personală de picturi în Gimnaziul Malcoci, care a fost un adevărat succes.

Familia lui Sandu îi roagă pe toți oamenii cu suflet mare să îi ajute să strângă resursele financiare necesare pentru a investiga băiatul peste hotare, pentru a stabili diagnoza exactă și a începe un tratament.

Puteți dona aici >>>

Discuții