Aquaterra

Articole

1578

Este timpul să alegem crema de protecție solară: sfaturi utile

Odată cu venirea zilelor însorite, pe toți ne frământă problema alegerii corecte a cremei de protecție pentru pielea feței și a corpului, pentru ca aceasta să aducă beneficii, și nu efecte adverse. Un produs împotriva razelor ultraviolete ales corect ne protejează împotriva arsurilor și ajută la menținerea bronzului.

  • Alegeți o cremă de protecție solară corespunzătoare tipului de piele. În timpul aflării la soare pielea își pierde mai rapid hidratarea și secretă sebum în mod diferit. De aceea la alegerea cremei de protecție solară trebuie să țineți cont de tipul pieli, deoarece în funcție de acest fapt reacția la acțiunea razelor solare poate fi diferită, incluzând iritații, inflamații sau chiar dezvoltarea diferitor boli ale pielii.
  • Fiți atente la nivelul de protecție al cremei. Ați observat probabil că toate cremele de protecție solară se deosebesc doar prin valorile factorului SPF, care este indicat pe ambalaje – borcănașe și tuburi. Dacă aveți o piele deschisă, recomandăm folosirea unei creme cu o protecție maximă: SPF 50 și UVA-16, reducând gradul de protecţie treptat, în procesul închiderii la culoare a tenului ca urmare a bronzului. Pentru o piele mai bronzată alegem o cremă cu SPF 15.
  • Informați-vă despre principiul de acțiune a cremelor de protecție solară. Toate cremele de protecție solară sunt capabile să neutralizeze razele ultraviolete de două tipuri: A și B. Însă trebuie menționat că majoritatea cremelor conțin filtre UV, care reduc influența asupra pielii a razelor ultraviolete de tipul B, în timp ce razele ultraviolete de tipul A pătrund nestingherit în straturile profunde ale pielii.
  • Cremă sau spray? La cumpărarea unei creme de protecție solară apare întrebarea privind forma de prezentare a produsului: să optăm pentru o cremă în tub sau pentru un spray? După cum afirmă dermatologii, produsele de protecție solară sunt eficiente indiferent de forma lor de prezentare: spray, loțiune, cremă, ceară, ulei pentru bronzat sau chiar pulbere. Alegerea depinde de preferințele dumneavoastră, precum și de părțile corpului pentru care este destinat produsul.
  • La alegerea unei creme de protecție solară, fiți atente la compoziția acesteia. Atunci când cumpărați o cremă de protecție, optați pentru una cu o compoziție cât mai naturală, pentru că aceasta nu doar va proteja pielea, ci și o va hidrata și hrăni. De aceea cumpărați creme de protecție solară care conțin extracte de aloe vera, ceai verde, gălbenele și mușețel, precum și vitaminele A și E.

Sursa

Discuții