Gerber Nestle

Articole

3001

Colaps în Chișinău! Când vine primăvara?!

Ieri, când rețelele de socializare erau doldura de informații despre cum se luptă agricultorii francezi cu înghețurile, nimeni nu s-a gândit cum ne vom lupta astăzi, noi moldovenii, cu catastrofa naturală ce s-a abătut asupra noastra în noaptea de 21 aprillie 2016. Acum câteva ore s-a emis un ordin despre Situația excepțională pe întreg municipiul Chișinău! Edilul capitalei îndeamnă lumea să rămână acasă, iar meteorologii încearcă să ne aducă vești îmbucurătoare. 

Contactată de către jurnaliști, sinopticiana Natalia Ungureanu a declarat că întreaga Moldova este străbătută de un Ciclon Sudic care ne va părăsi mâine, în a doua jumătate a zilei. 

”Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o averizare meteo și anume un Cod Galben de îngheț până la 24 aprilie curent. Vor fi înghețuri la suprafața solului. Astăzi vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ploi, iar vântul nord-vestic va prezenta intensitate de până la 22 metri de secundă”, a menționat Natalia Ungureanu.
Meteorologul mai spune că în noaptea de sâmbătă, 22 aprilie 2017 va fi cel mai frig, termicile vor arăta –3 grade. La nordul țării izolat vor cădea ploi și lapoviță. 
”Cea mai rece noapte va fi pe 22 aprilie, însă ziua se vor înregistra +10 grade. Noaptea vor fi -2 grade Celsius, iar ziua temperaturile nu vor depăși +11 grade”, a adăugat Natalia Ungureanu.

Meteorologii prognozează o încălzire a timpului abia luni, când se vor înregistra +12 grade. Totodată luni va fi anulat Codul Galben de Îngheț.
Primăvara mult așteptată își va intra în drepturile depline pe 27 aprilie 2017, când se vor înregistra circa +20 grade Celsius.

Foto: Maxim Ciumaș
Sursa: realitatea.md

Discuții