Gerber Nestle

Articole

1401

Avertisment din partea lui Dorin Chirtoacă: “Toți să rămână acasă!”

În Chișinău, continuă să ningă ca-n plină iarnă, iar vântul face ravagii. Autoritățile îndeamnă cetățenii să nu iasă din casă, din motive de siguranță. Edilul Capitalei a făcut un anunț pe facebook, în care roagă oamenii să fie precauți!

“TOȚI SĂ RĂMÂNĂ ACASĂ!
Situația excepționala se extinde pe întreg municipiul Chișinău.
Decizia de a rămâne acasă pentru toți (copii și maturi) este confirmată și de Departamentul Situații Excepționale al RM.
Situația, 21 aprilie, ora 6:
- încă 400-500 de copaci prăbușiți și 20 de piloni prăbușiți, de asemenea 
60 rupturi de fire electrice, 315 deconentări de la curentul electric, linii de contact ale troleibuzelor avariate.
- drumuri blocate atât în oraș (str. Muncești, București, V. Lupu, Gh. Asachi etc) cât și drumurile spre suburbii 
- transportul public nu circulă atât din cauza arborilor prăbușiți dar și a stratului de zăpadă, troleibuzele nu pot ieși la linie, cu excepția a 6 unități din parcul nr. 3, dar care s-au blocat în apropiere. Autobuzele nu au putut ajunge în suburbii
Nu vă expuneți riscului de a circula prin oraș!
Ceea puteți face este să acționați pentru deszăpezire în preajma locuinței și pentru înlăturarea crengilor rupte până la primul drum public.
Ninsoarea va continua pe parcursul acestei zilei și se va opri în a doua jumătate, ceea ce va permite depășirea treptată a consecințelor acestei calamități naturale.
Serviciile vor acționa în ordine pentru înlăturarea arborilor prăbușiți, deblocarea principalelor artere, reconectarea la rețeaua electrică, restabilirea circulației transportului public.
Informați-vă vecinii, rudele, prietenii despre cele menționate mai sus.”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Sursa: Mamaplus.MD

Discuții