Aquaterra

Articole

1500

7 modele de ochelari de soare care vor fi în vogă sezonul acesta

Odată cu venirea sezonului cald, trebuie să ne înnoim și colecția de ochelari de protecție, mai ales că anul acesta au apărut pe piață mai multe modele interesante. Aici cel mai important este să vă opriți la timp: este destul de greu să vă limitați la o pereche și să nu vă pierdeți în multitudinea de variante.

Ochelarii monolentilă

Ochelarii cu forme line și lentile oglindă de nuanțe metalizate arată de parcă ar fi venit la noi din viitor. Cele mai interesante variante sunt pe roz, verde și mov. Toate arată destul de neobișnuit și stilat.

Ochelarii înguști

Ochelarii miniaturali neobișnuit de înguști și alungiți sunt o reminiscență a modei anilor 80-90 ai secolului trecut. Din păcate, ei nu se potrivesc tuturor. De altfel, dacă sunteți în lista norocoșilor, felicitări! Aceste modele arată fascinant și pot deveni punctul de atracție al look-ului.

Cu ramă transparentă

Ochelarii cu ramă transparentă sunt cei mai laconici și universali. Achiziționând o astfel de pereche, nu trebuie să vă faceți griji dacă ochelari se potrivesc la rochie și nu distrag atenția de la poșetă sau bijuterii. Recomandăm să optați pentru o ramă de formă pătrată: acești ochelari erau populari în anii 70, iar moda epocii respective este din nou actuală.

Ochelari poligonali

Rotunzi, pătrați, ovali, alungiți sau chiar triunghiulari… Uitați toate aceste forme și orientați-vă atenția spre hitul principal al sezonului – lentilele cu mai multe laturi. În acest caz este mai bine să alegeți lentile de culori întunecate – cafeniu sau negru. Cu această gamă coloristică veți putea crea mai multe ținute. De altfel, dacă aveți o colecție mai mare de ochelari, ați putea opta și pentru un model de culori mai neobișnuite.

Ochi de pisică

Ochelarii de forma ochilor de pisică se potrivesc tuturor. Cel mai important este să alegeți mărimea potrivită pentru dumneavoastră. În acest an în modă au intrat formele  ultramari. Ele îmbină stilul retro și cel futurist, atât de popular în zilele noastre. Unele modele reprezintă un mix destul de îndrăzneț – au lentile rotunde, iar rama este subțire, din metal.

Lentilele de două culori

În acest an sunt deosebit de populari ochelarii cu lentile colorate. Și clasicii ochelari aviatori, și laconicii clubmaster, și teasheads (cu lentile de formă rotundă) sunt dotați cu lentile de toate culorile curcubeului. De altfel, de ce să ne limităm la una singură, dacă putem purta modele bicolore? Unele sunt concepute în baza efectului ombre, însă majoritatea sunt „tăiate” în două în cel mai direct mod.

Apropo, dacă două culori vă par puține și sufletul cere un tricolor (sau și mai multe culori), ne grăbim să vă asigurăm că și lentilele colorate cu o mulțime de nuanțe sunt la fel de populare.

De sărbătoare

Acești ochelari nu pretind la titlul de accesoriu-cheie al sezonului și sunt create mai degrabă pentru persoane cu un simț dezvoltat al autoironiei. Prin designul lor, aceste modele amintesc mai degrabă de măștile de carnaval și vor ridica, cu siguranță, orice look la un nivel superior. Fluturași, ananași, urechi de pisică, flori, perle… Vara o astfel de pereche mai ciudată vă va fi, fără îndoială, foarte utilă. Pentru echilibru, ținuta vestimentară trebuie să fie cât mai laconică.

Sursa

Discuții