Cinei Bucatarul

Articole

1554

Cozonac cu frișcă și coji de portocală confiate

Principalele delicatese de Paște sunt ouăle încondeiate, pasca cu brânză și, desigur, cozonacul. Cozonacul de Paște este unul special, de sărbătoare. El este copt din aluat cu drojdie, cu adăugarea unei cantități mari de unt, ouă și zahăr. Există și o superstiție populară legată de cozonac: dacă acesta a crescut bine, în casă se va instala bunăstarea. Cu această rețetă simplă nu trebuie să vă faceți griji cu privire la rezultate. Răsfățați-vă rudele și prietenii cu un desert delicios anul acesta!

MOD DE PREPARARE

1. Pregătim baza de aluat. Încălziți puțin laptele, acesta trebuie să fie abia cald. Adăugați drojdiile și 1 lingură de zahăr. Turnați un pahar de făină, amestecați. Acoperiți cu un prosop și lăsați la loc cald. Aluatul trebuie să crească de două ori (în aproximativ 30 de minute).

2. Bateți 3 ouă cu zahărul, turnați peste aluat, amestecați. Adăugați semințele de vanilie (sau zahăr vanilat).

3. Înmuiați untul pe baia de abur. Adăugați frișca, amestecați. Nu încălziți prea tare. Turnați peste baza de aluat, amestecați.

4. Adăugați făina și frământați aluatul. Aluatul trebuie frământat bine, acesta nu trebuie să fie tare.

5. Adăugați în aluat cojile confiate. Acoperiți aluatul cu un prosop umed, dați la loc cald pentru 2-3 ore. Puteți rupe câteva bucățele de aluat pentru a le vopsi cu coloranți alimentari.

6. Ungeți fundul și pereții formelor de copt cu unt. Formați bile de aluat și umpleți fiecare formă la 1/3 din înălțime. Lăsați aluatul să crească aproximativ 15 minute.

7. Încălziți cuptorul la 100°C și dați formele la copt pentru 10 minute. Apoi creșteți temperatura la 180°C și coaceți până cozonacii sunt gata, aproximativ 25-40 de minute. Verificați dacă sunt gata cu ajutorul unei scobitori: dacă aceasta este uscată, cozonacul este gata.

8. Preparăm glazura. Separăm două albușuri de gălbenușuri. Batem albușurile la viteză mică până la prima spumă, adăugăm un praf de sare și batem până se întărește. Adăugăm treptat zahărul pudră. Aplicăm glazura pe cozonacii calzi și decorăm cu fructe proaspete sau confiate. Poftă bună!

Sursa

Discuții