Cinei Bucatarul

Articole

1518

Pască de cremă de brânză

Pasca este un atribut indispensabil al mesei de sărbătoare. Gustul păștii depinde de preferințele dumneavoastră. Puteți pregăti o pască cu fructe confiate, ciocolată, lapte condensat sau miere. Iar persoanele care nu sunt amatoare de dulce, pot pregăti o pască, de exemplu, cu somon. Pentru pasca pe care v-o prezentăm astăzi nu trebuie să cumpărați brânză, o vom pregăti singuri din lapte covăsit (reajenka). Datorită acestui fapt, pasca are o culoare crem foarte frumoasă.

MOD DE PREPARARE

1. Separați albușul de gălbenuș; vom avea nevoie doar de gălbenuș. Amestecați 200 g de smântână cu gălbenușul.

2. Turnați laptele covăsit într-o cratiță, adăugați smântâna cu oul, puneți cratița pe foc.

3. Încălziți la foc mediu, amestecați, până zerul începe să se separe, aproximativ 20 de minute. Luați cratița de pe foc și lăsați puțin să se răcească.

4. Așterneți o bucată de tifon curat, împăturit în patru, în strecurătoare. Turnați conținutul cratiței în strecurătoare. Zerul se va scurge, iar brânza va rămâne în tifon. Legați capetele tifonului și atârnați deasupra unui vas, ca să se scurgă tot zerul (3-4 ore).

5. Puneți brânza într-un bol, adăugați restul de smântână și zahăr pudră după gust, amestecați totul până la omogenizare.

6. Așterneți forma de pască cu tifon într-un trat, turnați compoziția de brânză. Puneți forma într-o farfurie adâncă, plasați deasupra o greutate și dați totul la frigider.

7. Vărsați periodic din farfurie zerul scurs. Înainte de servire luați greutatea, întoarceți forma pe farfurie și îndepărtați forma și tifonul.

Sursa

Spune prietenilor
Discuții