Aquaterra

Articole

2154

Cosmetice de casă: 3 rețete de gheață cosmetică pentru întinerirea pielii

Gheața cosmetică este un produs excelent pentru îngrijirea pielii. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au observat că prelucrarea pielii cu ajutorul unor substanțe foarte rece permite îmbunătățirea fermității acesteia, sporește elasticitatea și îi păstrează tinerețea. Pentru ca gheața cosmetică să aibă efectele așteptate, cosmetologii ne recomandă să îl folosim dimineața și seara în locul tonicului pentru față. Dimineața o astfel de procedură ajută nu doar să împrospătăm pielea, ci și să ne trezim rapid, iar seara aceasta îndepărtează oboseala după o zi grea.

Gheață cu lapte

Laptele este folosit de multe sute de ani în cosmetologie ca remediu eficient de întinerire. Exista chiar și un mit că, dacă de două ori pe săptămână faci baie cu lapte, poți uita de bătrânețe pentru totdeauna. Pentru a pregăti gheață cu lapte, trebuie să amestecați lapte pasteurizat cu apă minerală în doze egale. Apoi turnați compoziția în forme, iar dimineața și seara prelucrați fața cu ajutorul cuburilor de gheață astfel obținute. Gheața cu lapte este perfectă și pentru pielea cu semne incipiente de îmbătrânire.

Gheață cu ulei de măsline

Gheața cu ulei de măsline este un produs ideal pentru pielea afectată de ridurile de mimică. Uleiul de măsline este bogat în vitamina E, cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante. În plus, uleiul de măsline hrănește eficient pielea, conferindu-i prospețime și catifelare. Pentru pregătirea gheții cu ulei de măsline aveți nevoie de apă minerală și, desigur, ulei de măsline. Dizolvați mierea într-o cantitate mică de miere, iar apoi turnați apă. La 200 ml de apă veți avea nevoie de o lingură de ulei de măsline și o lingură de miere.

Gheața cu ceai verde

Ceaiul verde este unul dintre componenții principali ai cosmeticii coreene. El previne procesele de îmbătrânire, precum și îmbunătățește starea pielii. În special, reduce ridurile, îmbunătățește tonusul și culoarea feței. Pentru pregătirea gheții cu ceai verde aveți nevoie de o linguriță de ceai verde, peste care să turnați apă clocotindă și să lăsați să se infuzeze timp de 2 ore. Apoi adăugați în ceai o linguriță de ulei de avocado și dați la congelator. După câteva ore, gheața este gata.

Important! Dacă suferiți de cuperoză, este absolut interzis să masați pielea feței cu gheață.

Sursa

Discuții