Tartonii

Articole

1368

Salată cu ardei gras copt

Nu este chiar atât de ușor să gătești gustos și variat timp de șapte săptămâni îndelungate ale Postului Mare. Însă dacă îți întocmești un meniu de post interesant, rezultatele sunt pe măsură! 

MOD DE PREPARARE

1. Spălați ardeii, ștergeți-i cu niște șervețele. Preîncălziți cuptorul la 200°С, așterneți tava cu hârtie de copt, ungeți ardeii cu ulei de măsline sau floarea-soarelui și coaceți-i timp de 20 de minute, până când coaja se înnegrește parțial. În timpul coacerii, întoarceți o dată ardeii. Scoateți ardeii copți din cuptor și puneți-i pe o farfurie. Acoperiți cu un capac, înveliți cu un prosop de bucătărie și lăsați pentru 25-30 de minute. În acest timp, sub acțiunea aburului, pielița se va desprinde de pulpă.

2. Curățați usturoiul, pasați-l în mojar împreună cu o parte din frunzele de pătrunjel.

3. Curățați ardeii de coajă, îndepărtați codița și semințele și tăiați-i fâșii cu lățimea de aproximativ 1,5 cm sau mai subțire, la dorință.

4. Puneți fâșiile de ardei într-un bol, adăugați măslinele, sucul și coaja rasă de la jumătate de lămâie. Dregeți legumele cu sos de usturoi, ulei de măsline sau floarea-soarelui, adăugați restul de frunze de pătrunjel, amestecați cu atenție și lăsați să se marineze timp de 1 oră în frigider.

Serviți cu cartofi fierți sau ca fel separat.

Sursa

Discuții