Colibri

Articole

1249

Coji de portocale confiate

Se apropie cu pași repezi perioada copturilor de Paști, de aceea este timpul să ne pregătim așa cum trebuie! Aceste coji de portocale confiate vor transforma orice cozonac în unul deosebit!

MOD DE PREPARARE

1. Spălați bine portocalele, cu o perie și apă fierbinte, uscați-le. Îndepărtați cu ajutorul cuțitului coaja împreună cu partea albă. Tăiați cojile bucățele de 7-8 cm în lungime și 6-7 mm grosime.

2. Turnați 500 ml de apă peste coji, puneți la foc, aduceți la fierbere și fierbeți 8-10 minute. Strecurați, turnați apă curată și repetați operația de încă 2-3 ori, pentru a îndepărta amăreala din coajă.

3. Apoi turnați peste coji 1 litru de apă rece și adăugați 250 g de zahăr și fierbeți la foc mediu timp de 15 minute.

4. Adăugați încă 250 g de zahăr, aduceți la fierbere și mai fierbeți 15 minute. Repetați procedura de încă două ori, folosind tot zahărul. Această metodă de pregătire a fructelor confiate permit obținerea unor bucățele transparente și a unui gust consistent.

5. După ce ați luat de pe foc, turnați cojile confiate într-o sită, fixată deasupra unui bol, pentru a scurge tot siropul, apoi uscați bucățelele de coajă pe șervețele de hârtie. Atunci când acestea s-au uscat complet, le puteți tăia bucățele pentru cozonac sau chiar glazura cu ciocolată.

6. Rupeți ciocolata bucățele și topiți-o la baia de abur sau în cuptorul cu microunde. Tăvăliți cojile prin ciocolată și lăsați-le să se usuce.

Sursa

Discuții