Tartonii

Articole

1266

Banoffee pie

Banoffee pie a fost preparat, pentru prima dată, în berăria „Călugărul flămând” din Essex în anul 1972, iar de atunci au fost consumate tone de acest desert. Dar nu este nevoie să mergem în Anglia pentru a-l gusta – banoffee pie poate fi pregătit acasă în doar câteva minute.

MOD DE PREPARARE

1. Topiți untul și răciți-l puțin. Puneți biscuiții într-o pungă și mărunțiți-i cu ajutorul unui făcăleț. Sau mărunțiți-i cu robotul de bucătărie. Puneți biscuiții într-un bol și amestecați-i cu untul topit.

2. Puneți marginile unei forme detașabile cu diametrul de 22 cm pe o farfurie dreaptă și turnați biscuiții. Tasați bine cu fundul unui pahar, pentru a forma baza.

3. Tăiați babanele în rondele. Turnați laptele condensat într-o cratiță și încălziți-l puțin, să fie un pic mai lichid, pentru a fi mai ușor de turnat. Bateți frișca până obțineți vârfuri moi.

4. Turnați laptele condensat pe bază și întindeți cu o spatulă. Aranjați bananele. Ultimul strat – frișca bătută. Dați banoffee pie pentru 1 oră la frigider. Apoi topiți ciocolata la foc mic, răciți puțin și decorați desertul înainte de servire.

Sursa

Discuții