Viusid

Articole

3130

Un bun pediatru știe: copii sănătoși înseamnă părinți fericiți!

Sănătatea oamenilor este neprețuită. Aceasta trebuie formată încă de la naștere, iar menținută și păstrată – toată viața.

Noi, medicii clinicii TerraMed, ne-am stabilit câteva sarcini de bază:

  • menținerea și întărirea sănătății fizice și psihice a copiilor încă de la naștere;
  • tratamentul bolilor acute;
  • acordarea ajutorului necesar în caz de orice probleme de sănătate.

La clinica noastră sunt supravegheați copii de la naștere și până la vârsta de 18 ani. Pediatrul înalt calificat, cu o experiență îndelungată de lucru, va supraveghea dezvoltarea copilului Dumneavoastră din primele zile de viață, va ajuta la menținerea sănătății copilului în perioadele de boală; la necesitate, organizează consultații la alți specialiști, precum și programează vaccinarea.

Dacă ați observat vreo dereglare a stării de sănătate a copilului Dumneavoastră, trebuie să vă adresați imediat medicului pediatru. Cele mai frecvente cauze de îngrijorare pentru părinți sunt următoarele:

  • creșterea temperaturii corpului;
  • dureri în diverse zone;
  • erupții cutanate sau prurit, înroșirea pielii;
  • probleme de respirație, tuse, respirație șuierătoare sau îngreunată;
  • disfuncții ale funcției digestive;
  • semne de subdezvoltare;
  • scăderea în greutate a copilului fără cauze evidente.

În timpul primei vizite, pediatrul va desfășura o discuție cu părinții, accentuând atenția asupra diferitelor cauze de dezvoltare a unor boli. Se ține cont obligatoriu de particularitățile decurgerii sarcinii, alăptării copilului, precum și diverșilor factori ereditari, care influențează asupra apariției și dezvoltării bolilor.

După discuție pediatrul examinează copilul. Dacă apare necesitatea unor examene diagnostice suplimentare pentru stabilirea diagnosticului exact, acestea pot fi recomandate și efectuate în clinica noastră – analize de laborator (sânge, urină, materii fecale, examene bacteriologice), precum și metode instrumentale (ultrasonografie, cardiogramă, roentgen, spirografie).

Tratamentul oricărei boli a copilului Dumneavoastră se efectuează în complex. Medicul tinde nu doar să determine cauzele bolii, ci și să susțină funcțiile naturale de protecție ale organismului.

Scopul principal al activității noastre este: copii sănătoși – părinți fericiți!

Autor: Nelli Romanova, medic pediatru de categorie superioara.

Clinica TerraMed
Chișinău, str. Trandafirilor, 15/4
str. Cuza-Voda, 44A
022 202 373
info@terramed.md
terramed.md

Discuții