Tartonii

Articole

1415

Biscuiți din fructe uscate

În zilele de post creștinii nu consumă produse lactate și ouă (ca să nu mai vorbim despre carne). Însă exisă un număr suficient de bucate gustoase și deserturi pe care le putem pregăti chiar și în zilele de post. La prepararea deserturilor de post nu se folosesc nici produse lactate, nici gălbenuș sau albuș de ou.

MOD DE PREPARARE

1. Turnați apă peste stafide și lăsați 10 minute să se înmoaie. Scurgeți apa, uscați stafidele. Turnați peste curmale 0,5 pahare de apă și lăsați 30 de minute. Puneți curmalele împreună cu apa în cupa blenderului, adăugați mierea și mărunțiți.
2. Turnați fulgii de ovăz într-un strat pe tava cuptorului și coaceți la 170°С până se rumenesc, 10–12 minute.
3. Tocați mărunt nucile, piersicile, caisele uscate, amestecați aceste ingrediente cu fulgii de ovăz, adăugați stafidele și vișinele.
4. Transferați pasta de curmale într-o cratiță cu fundul gros, adăugați sucul de mere și scorțișoara, aduceți la fierbere și fierbeți la foc mic, amestecând continuu, timp de 2 minute. Lăsați să se răcească puțin și adăugați compoziția peste nuci și ovăz.

5. Turnați compoziția obținută pe tava cuptorului, acoperită în prealabil cu folie de aluminiu unsă cu unt. Coaceți la 170°С până biscuiții se rumenesc frumos, aproximativ 30 de minute.

6. Lăsați să se răcească puțin și tăiați în 24 de dreptunghiuri. După ce se răcesc complet, înveliți fiecare biscuit în folie, hârtie sau peliculă.

Sursa

Discuții