Viusid

Articole

2353

6 idei pentru prima ședință foto a bebelușului

Nou-născuții se schimbă văzând cu ochii, de aceea trebuie să vă grăbiți cu prima ședință foto. Când este mai bine să fotografiați micuțul? Cum să obțineți fotografii reușite? Cum să le faceți de neuitat? Iată, după părerea noastră, câteva idei câștigătoare.

Nimic nu se compară cu imaginea emoționantă a unui nou-născut. Bebelușul crește atât de repede, încât deja peste o lună vă veți minuna cât de mult s-a schimbat de la naștere. În plus, amintirea despre începutul unei noi vieți va fi neprețuită pentru întreaga familie, de aceea abordați cu seriozitate prima sesiune foto a copilașului.

De regulă, la maternitate mămicile se mulțumesc cu fotografii pe telefon, însă calitatea acestor poze lasă deseori de dorit. Atunci când nu aveți posibilitatea de a lua la maternitate un aparat foto performant, încercați să recuperați acasă zilele pierdute. Dacă vă permiteți, este mai bine să achiziționați o cameră foto/video de calitate – cheltuielile pentru fotografii și filmulețe vor fi compensate de multe emoții pozitive. Vă prezentăm în ceea ce urmează 6 idei pentru realizarea unor fotografii emoționante ale nou-născutului și câteva mici secrete, chiar dacă țineți camera în mâini pentru prima dată.

Primele momente
 

Cu cât mai devreme va fi realizată prima fotografie, cu atât mai bine, pentru că micuții arată într-un fel la naștere și cu totul alt fel peste câteva zile. De aceea nu este de mirare că unii părinți invită la maternitate fotografi profesioniști. Dacă nu sunteți prea pricepuți, specialiștii nu recomandă să experimentați cu regimurile de filmare (un neprofesionist o poate da ușor în bară), ci să setați regimul de bază „auto mode”. În maternitate se folosesc, de regulă, lămpi destul de puternice, dar nu orbitoare, cu lumină de zi, de aceea puteți folosi cu încredere setările automate.

Primele succese
 

Fotografiați cartela medicală cu indicii nou-născutului, cifrele de pe cântar, primul biberon cu lapte, plăcuța cu numele copilașului. Aceste „recorduri” vor fi pentru dumneavoastră amintiri emoționante, pentru că doar la început ai impresia că nu vei uita niciodată aceste cifre. Pentru ca literele mici să fie vizibile, folosiți filmarea în regim macro. Așa veți reuși să puneți în valoare obiectul principal, lăsând fundalul mei șters. Este adevărat că nu veți reuși din prima să obțineți fotografii de calitate, de aceea faceți câteva duble.

Somn și veghe 
 

Pentru orice mămică nu exisă imagine mai emoționantă ca micuțul dormind, așa că nici nu mai este nevoie să vă amintim despre necesitatea realizării unei astfel de fotografii. Pentru a nu deranja somnul copilului, setați camera la regimul fără zgomot și dezactivați blițul. Iar când micuțul este treaz, îl puteți fotografia nu doar atunci când zâmbește, ci și atunci când… plânge. De exemplu, realizați un filmuleț cum plânge micuțul atunci când este flămând, cum îl liniștiți cu ajutorul sânului sau al biberonului. Peste ani aceste sunete (care obosesc atât de mult tinerele mămici) vor suna pentru dumneavoastră ca o adevărată muzică.

Întâlnirea cu rudele
 

Prima întâlnire a nou-născutului cu tata, fratele sau sora mai mare, bunicii și bunicele merită, fără îndoială, să fie imortalizată. De regulă, bebelușii reacționează la astfel de întâlniri cu un calm olimpic, în schimb fețele emoționate ale adulților trebuie filmate obligatorii în prim plan – în viață sunt puține momentele în care apropiații noștri sunt atât de fericiți.

Detalii emoționante
 

Un picioruș dezgolit, un degețel rozovel sau urechiușa micuțului garantează pentru orice mamă sau, mai ales, bunică câteva minute de emoții de nedescris. Pentru ca aceste fotografii să fie frumoase, recomandăm filmarea în regim macro.

Nimicurile vieții
 

Prima dimineață acasă și prima băiță, prima plimbare și prima ținută stilată – cât timp micuțul este foarte mic, toate acestea capătă o importanță specială. Grăbiți-vă „să prindeți” toate aceste momente, pentru că ele se uită cel mai repede. Iar niște fotografii reușite vor fi capabile oricând să stârnească valuri de emoții.

Primele fotografii ale micuțului sunt adevărate relicve de familie. Ele vă permit să păstrați în inimă și în suflet cele mai neprețuite momente, pe care le trăim o dată sau de două ori în viață. Grăbiți-vă să le imortalizați și fie ca ele să vă aducă multă bucurie și fericire!  

Sursa

Discuții