Colibri

Articole

998

Antricot de vită

Cuvântul franțuzesc entrecôte denumește o bucată de carne de vită cu os, tăiată dintre coastele 9 și 11. În traducere, cuvântul înseamnă „între coaste”. Carnea din această parte a carcasei este moale și nu are nevoie de o perioadă îndelungată de pregătire. Firișoarele subțiri de grăsime se topesc în timpul prelucrării termice, făcând carnea suculentă și aromată. 

MOD DE PREPARARE

1. Scoateți carnea din frigider cu 30 de minute înainte de pregătire. Curățați osul de membrane. Uscați carnea cu șervețele de hârtie.

2. Nemijlocit înainte de pregătire, sărați și piperați puțin carnea și ungeți-o cu ulei de măsline, pe ambele părți, cu o pensulă de bucătărie.

3. Încălziți la foc mare o tigaie cu fundul gros. Puneți bucățile de carne în așa fel încât să nu se lipească una de alta. Prăjiți 2 minute pe o parte, apoi întoarceți și gătiți alte 2 minute.

4. Reduceți focul la mediu și întoarceți iarăși carnea, prăjiți câte 2 minute pe fiecare parte. Pentru ca bucățile de carne să fie gătite medium rare, mai prăjiți carnea încă câte 1 minut pe fiecare parte. Pentru carne well done, trebuie să prăjiți câte 2 minute pe fiecare parte.

5. Dacă bucățile de carne sunt mari (cu greutatea de aproximativ 400 g), prăjiți carnea până se rumenește bine, iar apoi dați-o la cuptor, la temperatura de 160°С, pentru 10-13 minute.

6. Puneți antricoatele pe o farfurie de ceramică încălzită. Puneți pe fiecare câte o bucățică de unt, acoperiți cu o folie de aluminiu și lăsați la cald pentru 4-5 minute.

7. În tigaia în care ați prăjit carnea, adăugați o bucată de unt, sărați, piperați puțin și stropiți cu suc de lămâie. Puneți tigaia pe foc și încălziți, amestecând cu o spatulă. Aranjați antricoatele pe farfurii, turnați sos și serviți imediat.

Sursa

Discuții